<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

10 gode råd til skiferien med børn

Udgivet af den 24-02-2021 15:40:29

Har du børn med på skiferien - og især hvis det erførste gang, du har dem med - er det ekstra vigtigt at være godt forberedt, så hele turen forløber glat. Kolde fingre og for stejle bakker kan hurtigt sætte en stopper for glæden hos børnene, men hvis du tager dine forholdregler, så er det fantastisk at have børn med på ski.

Derfor har vi samlet vores bedste tips til dig, der har børn med på skiferien.

 

skiferie-med-barn.jpg

 

1. Det skal være sjovt at stå på ski

Det lyder måske som en kliché, men det er utroligt vigtigt at børnenes skiferieoplevelser er sjove. Husk at tilpasse skiløbet til deres tempo og at tage hjem inden de bliver for trætte.

2. Få nok tøj på

Der er ikke noget værre end at fryse, når man er på ski. Sørg for at børnene har rigeligt tøj på og tag gerne lidt ekstra med i rygsækken. Det er også godt med ekstra tøj, hvis børnene bliver våde, når de leger i sneen i frokostpausen.

3. Vælg det rigtige skiområde

Vælg et børnevenligt skiområde med nogle gode, begyndervenlige pister. Det er ikke sjovt for en 5-årig at blive kastet ud på en rød piste på den første skidag. Tjek f.eks. Livigno, Passo Tonale og Wagrain, som alle klart kan anbefales til børnefamilier.

4. Tænk på turen til og fra Alperne

Overvej hvilken transportform, der passer jer bedst. Fly er nemt og går hurtigt. Men man kan sagtens have børn med i bil eller bus, hvis man sørger for godt med underholdning til turen.

5. Husk hjelmen

Du har naturligvis hjelm på, når du står på ski. Og det har børnene selvfølgelig også. Skihjelme kan lejes i skiudlejningen og er typisk med i prisen, når man lejer ski til børnene.

6. Brug skiskolen

Skiskole er altid en god idé, og især for børn er det en god måde at komme i gang, så de lærer det rigtigt fra starten. Skilærerne har stor erfaring med børn, og det er sjovt at lege med de andre på holdet.

 

ski-barn.jpg

 

7. Husk at lege

Sne er sjovt - også når man ikke står på ski. Byg en snemand, en snehule eller leg fangeleg i den dybe sne.

8. Medbring snacks på pisten

Der kan være rigtig langt hjem om eftermiddagen, når man skal have et træt barn med. Et lille stykke chokolade eller lidt rosiner kan give lidt ekstra energi, så børnene er klar til en tur mere på pisten.

9. Vælg de sjove pister

Når børnene har fanget det grundlæggende, så er det sjovt at køre på tur med mor og far. Find nogle gode blå skovpister, hvor man kan tage stier gennem skoven, eller hvor der er små hop i siden af pisten.

10. Tænk på underholdning til om aftenen

Hygge på hotellet eller i lejligheden om eftermiddagen og aftenen er også en vigtig del af skiferien. Tag et par gode spil og nogle bøger med, som I kan hygge jer med sammen.

 

Kategorier: Good-to-know

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg