<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Pakkeliste og 10 tips til skiferien

Udgivet af den 24-02-2021 15:19:04

Når skiferien nærmer sig, er der mange ting, du skal huske.

For at gøre det lidt nemmere for dig at blive helt klar har vi samlet 10 gode tips til skiferien. 

slope-guide-10-tips

Vores 10 tips til en god skiferie

1. Solcreme – et godt og sikkert råd, der altid holder

Du har sikkert hørt det tusinde gange: Husk solcremen! Men det er altså en god pointe. Solen i Alperne er stærkere, end hvad du er vant til derhjemme, og det er altså ikke sjovt at blive skoldet!

2. Hent de rigtige apps

Der findes et hav af apps, du kan downloade til din skiferie, men det kan være en god idé at udvælge et par stykker, som du rent faktisk vil bruge, og som kan være rigtige gode hjælpere. Vi har samlet vores bud på de fem bedste apps her.

3. Få ekstra meget ud af dit skiløb: Book en skiinstruktør

Selv den bedste skiløber kan blive bedre, derfor er det altid en god idé at få nogle råd fra en professionel. Book f.eks. to privattimer med en skiinstruktør den første dag på skiferien og nyd, at du resten af ferien er endnu bedre, end du plejer at være!

4. Den rigtige beklædning betyder alt

Vejret skifter hurtigt i Alperne, og selvom dagen starter med høj sol fra en skyfri himmel, kan man sagtens risikere snebyger og koldere vejr senere på dagen. Derfor er det en god idé at have en taske med en ekstra trøje – der er ikke noget, der kan ødelægge en god ski-dag, som hvis man først er blevet gennemkold! 

5. Spørg guiden efter en god restaurant

Guiderne bor på destinationen hele vinteren og kender byen ligeså godt som de lokale. Spørg dem, hvor de har fået den bedste pasta, steak eller hvad du ellers gerne vil forkæle smagsløgene med.

6. Husk lidt godt i lommen

Når man er ude i sneen i mange timer, kan et stykke chokolade eller en lommelærke med lidt at varme sig på være det, der fuldender dagen og giver lidt ekstra energi til et par timer mere på pisterne.

7. Nyd sneens glæder

Hold en pause i siden af pisten ind i mellem og nyd at du befinder dig midt i al den dejlige sne – her er chokoladen eller lommelærken virkelig god at have med.

8. Hav altid et sæt spillekort med dig

Har man været tidligt på pisten, kan en forlænget frokostpause være på sin plads. Der kan et sæt spillekort være den bedste underholdning, når man sidder i solen og nyder pausen lidt længere.

9. Tag på afterski og oplev den enestående stemning

Uanset om du er på skiferie med familien eller vennerne, skal afterski prøves! På de fleste børnedestinationer har det lokale afterski-sted også noget underholdning til børnene, og stemningen på afterski er lige god, uanset om du drikker varm kakao, sodavand eller øl – men det hører sig nu engang til! Er du til den festlige version af afterski, så tjek vores top 5 over Alpernes bedste afterski-destinationer her.

10. Udfordr dig selv!

Turen ned af pisterne bliver så meget sjovere, hvis du udfordrer dig selv. Øv dig i store carvingsving eller perfektioner dine kortsving. Og til sidst det allervigtigste: Husk at nyde det – der er (måske) et helt år til, at du mærker sneen under skiene og indsnuser den fantastiske alpe-luft igen!

 

Kategorier: Good-to-know

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg