<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 gode grunde til at tage til Alpe d'Huez

Udgivet af den 24-02-2021 15:53:46

Vi har spurgt vores guider om, hvad der er de fem bedste grunde til at tage på skiferie til Alpe d'Huez i Frankrig.

Det har ikke været nemt for dem, at indsnævre det til kun fem ting, men her kan du lade dig lokke eller inspirere til en tur til denne ikoniske destination, der helt retfærdigt er indehaver af titlen som “Best European Ski Resort” i 2017, 2019 og 2020.

Alpe dH3

Af: Slopetrotters guider i Alpe d’Huez sæson 2019-2020.

1. Sarenne

Alpe d'Huez i Frankrig kan prale af at have en af Europas længste pister på hele 16 kilometer! Ikke nok med at den er utrolig lang, så er turen i sin helhed intet mindre end fantastisk!

Første skridt er at træde ud af liften i 3.330 meters højde, kigge ud over størstedelen af de franske Alper. Faktisk kan du se mere end 100 kilometer væk på en solskinsdag, som vi i øvrigt har 300 dage af om året, men mere om det senere.

Efter udsigten er nydt, tager du de første sving ned ad pisten, og her er der virkelig plads til alle skiløbere! Godt nok er pisten sort, men den er bred hele vejen ned. Dermed er der plads til de små skarpe sving, de store bløde carving-sving eller noget midt imellem. Så uanset hvordan, du står på ski, er Sarenne lige noget for dig.

Slutteligt efter de første 12 km kommer du ned til bunden af Sarenne-dalen. Her får du et fire kilometer langt glidestykke, hvor du kan nyde den utroligt smukke natur, og lige få rystet syren ud af benene efter den lange nedfart. I dalen får du lyden af den brusende å, fuglenes kvidren i træerne og de flotte snefyldte bjerge på begge sider.

Alt i alt er Sarenne en uforglemmelig tur og grund nummer et til at komme til Alpe d'Huez.

2. Den gode mad

Grund nummer to til at komme til Alpe d'Huez er maden!

Om du er til pizza, pasta, snegle eller noget helt andet, så er Alpe d'Huez stedet for dig. Uanset hvor du gør holdt til frokost, er du garanteret en høj kvalitet af mad. For er der en ting, franskmændene er stolte af, så er det deres gastronomiske evner. De gør en stor ære i at sørge for, at hver eneste tallerken der forlader køkkenet, har fået den opmærksomhed og kærlighed, der kræves for at de selv vil være tilfredse.

Så, bon appétit!

3. Det evige solskin

I Alpe d'Huez kan vi prale af hele 300 solskinsdage om året, hvilket sågar har givet byen tilnavnet ”l’Île au Soleil” (Øen i solen, red.).

Så, er du til en Aperol i solen, god sigtbarhed på pisterne, afterski på terrassen, eller er du bare som en solsikke, der slet ikke kan få nok? Uanset hvad, så er Alpe d'Huez lige noget for dig.

Sol Alpe dHuez Afslapning

4. Børnevenligt

Alpe d'Huez er utroligt børnevenligt! Byen har et meget veludviklet system af grønne og blå pister, der gør det let at komme rundt i store dele af området, og derfor er stedet perfekt til børn. Alpe d’Huez har sågar en speciel børnepiste kaldet ”Marcel’s Farm” med både hop, tunneller, køer på pisten og klokker, der bare skal slås til, så alle på bjerget kan høre at du har været forbi!

Så, sidder du og skal booke ferie til hele familien, er der ingen grund til ikke at bestille til Alpe d'Huez.

Og fik vi nævnt der jo selvfølgelig også er dansk skiskole? Vi har danske instruktører til alle vores børnehold, der tilbyder undervisning til alle fra de helt små nybegyndere til de større eksperter, som kun mangler det sidste for at kunne køre fra mor og far!

5. Byen med masser af muligheder

Efter at du har været ude at nyde de store, brede pister, har Alpe d'Huez noget at byde på for enhver!

Er du til spa, biografture, minigolf-turneringer, øl på baren, kulinariske oplevelser i verdensklasse, gåture med en uovertruffen udsigt eller noget helt, helt andet, så har Alpe d'Huez det hele!

Biografen viser engelske blockbusters, restauranterne står klar med hele det franske køkken på et sølvfad og barernes ølhaner løber aldrig tør.

Så, er du til ferier med muligheder for endnu mere end bare det fantastiske skiløb der tilbydes, så er det bare om at få booket ferien, for det er næsten kun fantasien der sætter grænser for hvad der kan lade sig gøre hernede!

Dette er vores fem bedste grunde til at tage til Alpe d'Huez! Ses vi hernede?

Læs mere: Skiferie i Frankrig

Læs mere: Skiferie med familien

Læs mere: Slopetrotters guideservice i Alperne

Kategorier: Alpe d'Huez, Alperne, Frankrig, Good-to-know, Skiløb, Insider, Ski med børn

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg