<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 gode grunde til at tage til Avoriaz

Udgivet af den 24-02-2021 15:09:51

Vi har spurgt vores guider om, hvad der er de fem bedste grunde til at tage på skiferie til Avoriaz i Frankrig.

Opgaven med at indsnævre det til blot fem ting, var ikke så nem for dem, for de synes, der er så utroligt mange dejlige sider ved den smukke destination i de franske Alper, at det er svært at begrænse sig. Men her er de fem bedste grunde til at guiderne synes, du skal tage til Avoriaz.

Avoriaz - Slopetrotter - offpist

Af: Slopetrotters guider i Avoriaz sæson 2019-2020.

1. Fantastiske ”Portes du Soleil”

Avoriaz er en del af skiområdet ”Portes du Soleil”. Tager du til Avoriaz i Frankrig har du dermed mulighed for at nyde godt af et af Europas største skiområder. Med sine 650 pistekilometer bliver det aldrig kedeligt på pisten.

En af de ting som gør ”Portes du Soleil” til et fantastisk skiområde, er dets alsidighed og variation i skiløbet. Kort og godt er der skiløb for alle aldre og præferencer.

Du finder brede boulevarder i højtliggende områder, pister i skovene omkring Avoriaz eller ski-bakker med slæbelifter til begyndere.

En anden kvalitet ved ”Portes du Soleil” er de mange sammenhængende pister og lifter. Dette betyder altså at langt størstedelen af de 650 kilometer er tilgængelige på ski fra Avoriaz – du skal altså ikke med bus eller anden transport for at komme til nye områder.

Avoriaz - Slopetrotter - bilfritt

2. Stemning og hygge

På mange måder er Avoriaz en helt unik skidestination. Det som gør den en smule mere hyggelig end andre af vores dejlige destinationer, er det faktum at byen er totalt bilfri.

Med andre ord slipper du fuldstændig for store destinationers stress og jag – det eneste du skal holde øje med er byens hestevogne.

Om aftenen glimter Avoriaz i lyset af de mange lyskæder i byen, samtidig med at den gode stemning oser fra byens mange lækre restauranter.

Herudover betyder reglen om at bilerne skal efterlades udenfor byen, at alle indkvarteringer i byen er ”ski in-ski out”. What´s not to like?

Avoriaz - Slopetrotter - Paragliding

3. Meget mere end skiløb

Avoriaz tilbyder samtidig meget udover det fremragende skiløb. Værd at fremhæve er blandt andet byens spa-center og vandland, ”Aquariaz”. Et perfekt sted for både børn og voksne til at slappe af og tilbringe en eftermiddag. Herudover finder du bowlingbaner, biograf, skøjtebaner og meget mere i byen.

Byens event-bureauer tilbyder desuden masser af aktiviteter - snow-shooeing, paragliding, snescooter og så videre.

4. Skal vi gå i byen?

Hvad så, når mørket falder på i Avoriaz, og lysten til en drink måske indfinder sig?

Frygt ej, her er mulighederne også rige i den hyggelige franske alpeby. Oplagt at nævne er byens danske bar ”The Place”. Her er de danske bartendere og livebands altid gode for at sætte rammerne for en hyggelig og sjov aften. Mulighederne er dog rige, og du finder en del forskellige barer og natklubber i bybilledet.

I 2018 åbnede den franske kæde ”La Folie Douce” et stort after-ski sted på pisten. Her kan man fra kl. 14.00 til 18.00 hver dag opleve fed live-musik med kold rosé i glasset.

Avoriaz - Slopetrotter - by

5. Off-piste i Avoriaz

Som før nævnt findes meget forskelligt terræn i ”Portes du Soleil”. Det betyder også at mulighederne for off-piste i Avoriaz-området er fremragende. Om man er til snævre spor i skoven eller brede sving på store bjergsider, så er Avoriaz ideel.

Flere forskellige zoner i ”Portes du Soleil” er afsikret som såkaldte SnowCross-zoner. Disse steder er også perfekte steder at finpudse sin teknik inden man tager i den rigtige off-piste.

Husk at spørge guiderne efter en off-piste instruktør, som kan vise dig området hvis du ikke er bekendt med det i forvejen.

Dette er vores fem bedste grunde til at tage til Avoriaz! Ses vi hernede?

Læs mere: Skiferie i Frankrig

Læs mere: Romantisk skiferie

Læs mere: Slopetrotters guideservice i Alperne

Kategorier: Avoriaz, Alperne, Frankrig, Good-to-know, Skiløb, Insider

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg