<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 gode grunde til at tage til Zell am See

Udgivet af den 24-02-2021 15:15:06

Vores guider har fundet frem til deres fem bedste argumenter for, at tage på skiferie til Zell am See i Østrig.

Det har ikke været en nem opgave for dem, at begrænse sig til kun fem ting, men her kan du lade dig lokke eller få bekræftet din geniale idé om en tur på ski hertil.

Slopetrotter-Zell-am-See-Skirejse

Af: Slopetrotters guider i Zell am See sæson 2019-2020.

1. Skiområdet

I Zell am See i Østrig finder du fantastisk skiløb til alle niveauer. Lige fra de fineste begyndervenlige pister for de mindste og dig, der vil træne din teknik, til mere krævende røde og sorte pister for de øvede. Når du har brug for en pause, og får lyst til en kop varm kakao, en kold øl eller noget godt at spise, er det ikke hytter og restauranter, du skal kigge længe efter på bjerget. Dem er der nemlig godt med.

Med 77 pistekilometer på Schmittenhöhe og 61 på gletsjeren Kitzsteinhorn og familiebjerget Maiskogel er der rig mulighed for at slå sig løs i sneen og finde lige præcis det skiløb, som du har lyst til!

Som noget nyt fra december 2019 er der åbnet den nye lift, ZellamseeXpress, der fragter dig let fra Zell am See til Saalbach-Hinterglemm (med en lille bustur på 8 minutter) og som har åbnet op for yderligere 270 pistekilometer. Liftkortet gælder til både Schmittenhöhe, Maiskogel, Kitzsteinhorn og Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Tager du til Zell am See er der altså rigeligt at give sig til.

zell_am_see14

2. Gletsjeren Kitzsteinhorn

Med sine 3.029 meter på toppen, kan du skue langt ud over de sneklædte Alper og føle dig uovervindelig, mens du står der højt hævet over alt andet. Udsigten fra Kitzsteinhorn er ubeskrivelig og næsten uvirkelig! Det er nemlig det højeste punkt i hele Salzburgerland, og derfor er skiløb muligt året rundt!

Grundet højden er sneen på Kitzsteinhorn altid helt i top. Området byder på alle slags pister, både de brede blå og den stejle sorte “Black Mamba” med 63% fald!

Med den nye gondol “3K K-onnection” (Ja, det hedder den, og sådan staves det.) er det nu muligt, at komme til Kitzsteinhorn fra Kaprun og bjerget Maiskogel, kun 10 minutter i bil fra Zell am See eller med gratis skibus i 20 minutter.

Når du besøger Zell am See er Kitzsteinhorn derfor noget du ikke bør gå glip af.

Blogg Zell am See1

3. Hyggelig afterski

Afterski i Zell am See er ikke som man kender den klassiske østrigske afterski. Den er nemlig lidt mere hyggelig, og der er plads til alle.

Vi kan særligt anbefale Villa Crazy Daisy, som både består af et udendørsareal, hvor du kan blive varmet under varmelamperne, restaurant, bar og klub. Hver eftermiddag og aften er der aprés-ski live musik på første etage. Musikerne er så dygtige, og personalet er super søde, så det er altid en fornøjelse at besøge Villa Crazy Daisy!

Foretrækker du klassisk østrigsk afterski, skal du helt klart tage på Dorfschenke i Schüttdorf. Der er altid gang i den med de gode afterski-sange, som vi kender dem, dans på bordene og øl i lange baner. Du går ikke galt i byen med en tur på Dorfschenke!

zell_am_see21

4. Mere end bare et skiresort

Zell am See er ikke kun et populært rejsemål om vinteren, men også om sommeren. Derfor er Zell am See en by, der byder på det hele!

Hvis ikke du er til intenst skiløb ugen ud, er der mulighed for en masse andre aktiviteter. Blandt andet er der en rigtig hyggelig gågade, hvor der findes et stort udvalg af forskellige butikker, ikke kun skisportsbutikker!

Efter shoppeturen kan du nyde et måltid mad på en af byens charmerende restauranter. Også her findes der noget for en enhver smag. Om du er til pizza, pasta, steaks, østrigsk eller asiatisk, vil du ikke blive skuffet!

Rig mulighed for spa er der også! “Tauern Spa” for de lidt mere wellness-orienterede, eller “Hallenbad” for dem der sætter pris på en god svømmetur.

Er du spilleglad, kan du tage et spil bowling eller besøge byens casino.

Kan du ikke få nok af is og kulde, kan du stå på skøjter i byens skøjtehal, hvor byens ishockeyhold “Zeller Eisbären” ofte spiller kamp.

Zell am See er en by, hvor du aldrig vil komme til at kede dig!

Avoriaz - Slopetrotter - by

5. Søen Zeller See

Udover de smukke bjerge som Zell am See er omgivet af, er der også søen Zeller See, som byen jo har fået sit navn efter.

På grund af søen har du altid en smuk udsigt, uanset hvorfra du ser den, om det er på toppen af Schmittenhöhe eller ved søens kant.

Er det en godt kold vinter, kan du være heldig at søen fryser helt til, og du kan derfor gå eller skøjte over på den anden side!

Dette er vores fem bedste grunde til at tage til Zell am See! Ses vi hernede?

Læs mere: Skiferie i Østrig

Læs mere: Slopetrotters guideservice i Alperne

Kategorier: Zell am See, Alperne, Good-to-know, Skiløb, Insider, Østrig

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg