<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Alpernes bedste offpiste finder du i...

Udgivet af den 24-02-2021 15:11:33

Jeg har sagt det før, og siger det gerne igen: jeg ELSKER, elsker, elsker offpiste skiløb.

Der findes ikke noget bedre!

Og nu hvor skisæsonen nærmer sig med hastige skridt, kydser jeg mine fingre for masser af puddersne, så jeg kan komme ud på bjergsiderne uden for ‘the beaten track’ så meget som overhovedet muligt.

Gør du også?

I Slopetrotter Skitours er vi en stor håndfuld skinørder, der igennem årene har løbet, faldet, klatret og stået på ski igennem et hav af destinationer, for at finde det bedste skiløb til dig. Og det gælder selvfølgelig også offpiste!

Og resultatet får du her:

Fra 3 til 1 - den store offpiste topiste!

valdoffpist

 

 

#3 Breuil-Cervinia Valtournenche Zermatt: Cervinia

Bronze-medaljen går til destinationen Cervinia og det nærliggende Zermatt i området Breuil-Cervinia Valtournenche Zermatt.

Området er et af Alpernes største og strækker sig over både Italien og Schweiz.

I Cervinia står du på ski med udsigt over verdensberømte Matterhorn, og når frem til det kendte ‘Zermatt’ med endeløst skiløb. Takket være områdets gletscher kan du stå på ski hele året rundt.

Er du på udkig efter et adrenalin-kick, skal du helt sikkert prøve heli-skiing! Hvis du tør…

Du tager med en bjergguide ud i helikopter og sænkes ned i uberørte områder. Intet kan sammenlignes med heli-skiing!

Efter en dag i Cervinias sol og snesikre offpiste, kan du nyde den italienske gæstfrihed på landsbyens barer, natklubber og restauranter.

Stanton-offpist-1

#2 Ski Arlberg: St. Anton

Nr. 2 på toplisten er St. Anton og Ski Arlberg! St. Anton er en favorit destination for mange, både pga. det suveræne skiløb (on- og off track) og afterski i verdensklasse.

Forudsætningerne for skiløbet i St. Anton er ideelle grundet den høje beliggenhed. Der er nemlig skiløb i op til 2811 meters højde!

I de sidste årtier har St. Anton gang på gang bevist sit værd, og er blevet et af verdens mest moderne skisportssteder. Den østrigske destination er en rigtig offpiste favorit og er særlig populær blandt os danskere.

Byens kultur er gennemsyret af kærlighed til bjerget og skiløb. Her kan du falde ned i St. Antons pudderdækkede toppe, mens du har nem adgang til Zürs og Lech på den anden side af dalen.

Det over 200 km off piste område er lettilgængeligt - og det er både langt og stejlt. Men her skal du stå tidligt op - St. Anton er velkendt blandt skientusiaster, og de er tidligt på bjerget efter en nat med sne.

Så vil du ha’ topklasse offpiste kombineret med østrigsk tyrolerstemning og masser af afterski…
Ta’ til “Stanton”!

monterosa-offpist

#1 Monterosa ski: Champoluc og Gressoney

På førstepladsen af offpiste-toplisten finder du Monterosa Ski i Champoluc og Gressoney.

Monterosa Ski er kendt som et af verdens bedst beliggende skiområder, og kaldes desuden tit for et offpiste mekka.

På bjerget, som ligger i 4559 meters højde, finder du skiløb til alle niveauer og offpisten er lettilgængelig. Området har endda lifter, som tager dig direkte ud i offpisten. Så du kan tage liften op, og den eneste vej ned er offpiste!

Jeg kan anbefale dig at tage en tur i offpisten fra Passo Salati til Alagna.

Jeg kan også anbefale dig at tage omkring i området til de forskellige destinationer og landsbyer - nogle er mindre berømte og mindre turistede. Fx kan du i nogle af de små landsbyer finde den vaskeægte italienske stemning - og næsten uberørt offpiste.

Fx i Gressoney, som kaldes en skjult perle i Alperne. Her finder du billedsmukt skiløb på en af Europas højeste beliggenheder. Det samme gælder den nærliggende landsby Champoluc, hvor du står på ski omgivet af intet mindre end 18 smukke bjergtoppe.

Alpernes-bedste-offpiste kopi

Det var min top 4 over den bedste offpiste i Alperne.

Det skal dog også siges, at jeg selv har stået offpiste mange andre steder! Fx har jeg stået meget i Wagrain, da jeg var på sæson som skiinstruktør.

Hvor der er sne, er der offpiste… Næsten ikk’ ;-)

Du kan også læse vores oversigt over de højst beliggende destinationer. Så er du sikker på sne og skiløb - både på og uden for pisterne.


Tak fordi du læste med!

Mvh. Louise / Slopetrotter Skitours

louise-ski-1

Kategorier: Skiløb

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg