<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Cervinia - Tips fra guiderne til skiløb og natur

Udgivet af den 24-02-2021 15:03:46

Tag med på tur med Slopetrotters guider i den italienske perle, Cervinia. Lad dig inspirere til en uge på ski i Cervina baseret på guidernes fifs.

Matterhorn!

Du genkender det sandsynligvis fra Toblerone-chokoladeemballagen. Majestætisk, karakteristisk og kraftfuld.

Det er egentlig ikke så underligt, at det smukke bjerg er et af de mest fotograferede bjerge i verden. Og når du ser det pyramide-lignende bjerg, er chokolade faktisk ikke det, du brænder mest for - men skiløb.

Tag med os på en pistevisning af Cervinias skisystem.

pistevisning-cervinia

Matterhorn eller Il Cervino, som italienerne også vælger at kalde det, rejser sig over landsbyen mod nord og markerer tydeligt grænsen mellem Schweiz og Italien. Det er netop Matterhorn set fra den schweiziske side, der giver mest chokoladetrang.

De karakteristiske stejle sider på bjerget gør det vanskeligt at forstå, at det faktisk er muligt at stå på ski ned ad bjerget. Den tur er blevet en sport for ekstreme skiløbere.

Tæt på Matterhorn

Toppen af Pancheron-liften er så tæt på Matterhorn, som du kan komme med liften. Det er også her vi samles, når vi giver en piste-visning af systemet til vores gæster.

På vej op med liften kan du se, hvordan træerne bliver færre, og til sidst ser du kun snedækkede bjerge. Forklaringen er Cervinias høje beliggenhed.

Det næste stop er Plan Maison, der betyder plantegning på dansk og hjemmebane på svensk. Det sidste passer faktisk ganske godt, da dette er hjertet i Cervinias liftsystem og et must for at komme videre op i systemet.

Cervinia Matterhorn

På toppen af verden i Matterhorn Glacier Paradise

Cervinias skisystem er et af Europas største, bestående af tre forskellige dale beliggende i både Italien og Schweiz.

Bare den italienske del af Cervinia beskrives ofte som en lillesøster til schweiziske Zermatt. De lange, brede nedfarter langs de solrige skråninger af Cervinia er mere behagelige end de stejle skråninger på den schweiziske side.

I Cervinia finder du også Matterhorn Glacier Paradise, som er det højest beliggende skiområde i Europa. Her kan du stå på ski på Theodul Glacier 365 dage om året.

Når du tager gondolen op til Klein Matterhorn ved Glacier Paradise, har du en god udsigt over gletsjeren. Kør ud på observationsplatformen for at få den smukkeste 360-graders udsigt over området. På en skyfri dag er det muligt at spotte Mont Blanc mellem bjergtoppene.

Cervinia bred pist lift

Den smukkeste eftermiddagssol

Fra den schweiziske side er det en helt anden Matterhorn, du kan se end fra Plan Maison fra den italienske side. Bjergtinden herfra har et mere spidst og majestætisk look. 

Det er ikke så underligt, at bjerget kaldes "juvelen fra de schweiziske alper". Den bedste udsigt over Matterhorn er i Rothorn, som ligger i den yderste ende af Zermatt.

Zermatt ligger ikke så højt som Cervinia, så det er her du kan nyde skovpiste og spor fra naturens vilde dyr.

Når dagen går på hæld, er der et sikkert spot, hvor du kan fange den bedste eftermiddagssol: Chalet Plantorettes solterrasse med Aperol-spritz i hånden.

Så du behøver bare at løsne dine støvlers spænder og læne dig tilbage, mens du ser de sidste solstråler forsvinde bag bjergene mod vest.

Føler du dig inspireret til en skiferie til Cervinia?


 
Læs mere: Skiferie i Italien

Læs mere: Slopetrotters guideservice i Alperne

Kategorier: Cervinia, Italien, Alperne, Good-to-know, Skiløb, Insider

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg