<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Det Italienske køkken

Udgivet af den 24-02-2021 15:20:01

Udover virkelig godt skiløb byder Italien også på fantastisk mad. Det kommer nok ikke som en overraskelse, for det italienske køkken er kendt i hele verden, ikke mindst for sin pizza, pasta og gode vin. Derfor har vi her samlet et par at de italienske specialiteter, som du ikke må gå glip af, når du er på skiferie i Italien.

blogg8

Italienske specialiteter 

Antipasto
Antipasto serveres som en forret, hvor tallerkenen typisk er fyldt op med forskellige typer skinke, salami, ost og bruschetta. Nogle favoritter blandt disse er parmaskinke, bresaola, parmesanost, gorgonzola og selvfølgelig pesto. Hertil er det perfekt med et godt glas rødvin.

Pizza
Velkommen til pizzaen hjemland! Når du bestiller en pizza i Italien, bliver du ikke skuffet. På pizzaen kan du selv bestemme fyldet, men vi kan anbefale parmaskinke, rucola og parmesan. Det kan ikke blive andet end en fest for dine smagsløg.

Pasta
I Italien kan du få pasta i verdensklasse, og der findes et hav af forskellige pastaretter. Nogle favoritter er Pasta Carbonara, som er en simpel ret med flødesauce og bacon, og Fettuccine Zucchine e Gamberi, som indeholder rejer, tomater og squash. Som sagt er der meget at vælge i mellem, så prøv dig frem, til du finder netop din favorit!

Vil du prøve noget mere specielt, så prøv en portion gnocchi, som er små, bløde pastabidder, der fås både med og uden spinatsmag.

Dessert
Italienerne ved også godt, hvordan man laver en god dessert! En favorit er Tiramisu, hvis sødme og milde kaffesmag spiller perfekt sammen, og som absolut er et must, når man er i Italien. En anden dessert, der er værd at smage, er Panna Cotta, som består af kogt fløde ofte toppet med syrlige bær. Endnu en anbefaling er, at afprøve den italienske is, som smager himmelsk.

Drikkevarer
Alt fra en god kop kaffe til de lækreste vine er at finde i Italien. Spørg din tjener, som kan give dig de bedste tips til, hvilken drik der passer bedst til maden. Italienerne går nemlig meget op i sammensætningen af mad og drikke, og drikkevarerne skal tilpasses, så de fremhæver de forskellige smage i maden. Det er også derfor, at Italienerne er så gode til vin. På flere af vores destinationer kan du teste lokale vine, og vi kan anbefale at tage med på vinsmagning, hvis det er en mulighed på din destination.

Den klassiske afterski-drik er Bombardino, som er en varm, gul drik med fløde på toppen. En anden favorit til afterski er Aperol Spritz, som kan ses som et alternativ til vin eller bobler.

blogg8(2)(1)

Anbefalinger af  restauranter

På El Pael i Canazei kan du vælge lige hvad du vil på menuen - alt er godt! Vi kan dog især anbefale deres pastaretter.

I Livigno skal du prøve Bivio, som er en af byens bedste restauranter. Her kan vi anbefale deres pepper steak, og vil du gøre oplevelsen til noget helt særlig, så bestil et glad Amarone til.

Gargote Fashion Café i Sestriere laver byens absolut bedste pizzaer! Dem må du absolut ikke gå glip af, hvis du er på skiferie i denne italienske perle.

Life is better on the Slopes...

/Slopeteamet

Kategorier: Italien

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg