<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ferierådgivernes favoritter: Skiløb og afterski, når det er allerbedst

Udgivet af den 24-02-2021 15:31:41

I denne korte serie afslører tre af vores ferierådgivere deres favoritdestinationer i Alperne. Vi lægger ud med en anbefaling fra svenske Klara, der har besøgt mere end 20 forskellige skiområder. Selvom de alle er fede på hver deres måde, er østrigske Saalbach hendes absolutte favorit. Og her kan du finde ud af hvorfor.

klara-favoritter-top

Hvad er det, som er så godt ved netop Saalbach?

Først og fremmest er skiområdet både stort og varieret. Men den primære grund til, at jeg elsker Saalbach, er den autentiske østrigske stemning, som man ikke finder noget lignende i Skandinavien. Her er alt fra lederhosen og afterski til fedt skiløb. Alpestemningen gør Østrig til noget helt særligt, som skiller sig meget ud fra både Italien og Frankrig. Så det er altså atmosfæren, som gør, at jeg er helt vild med Saalbach.

Har du et særligt minde fra Saalbach?

Der var en morgen, hvor der var faldet rigtig meget sne, omkring 30 cm nysne var der kommet i løbet af natten. Jeg tog op med Schatzberg Express, som er en af gondollifterne, der går fra byen. Under denne lift ligger Piste 1. Piste 1 er en sort piste, som mange derfor ikke vælger at tage som den første tur. Men jeg besluttede mig for at afprøve den, og det fortryder jeg ikke! Efter min første tur helt alene på en urørt piste med 30 cm nysne valgte jeg at tage turen igen og igen. Hver tur var lige fantastisk! Det er et minde, som jeg altid vil huske på, og som jeg håber på at få lov at opleve igen næste gang, jeg tager til Saalbach.

klara-favoritter

Hvad må man ikke gå glip af, hvis man tager afsted?

En ting, som du helt sikkert skal gøre i Saalbach, er at spise middag på restauranten, der ligger ved Hotel Peter. Den ligger forresten også lige ved siden af vores hyggelige pensionat Wallner. Middagen serveres på "hot stones", som er en varm sten, hvorpå du selv tilbereder din mad. Restaurantens ejer er med til hele middagen og gør det til noget af et middagsshow, hvor drengene krydrer kødet med ekstra testosteron, og pigerne med et skud kærlighed. Du må heller ikke gå glip af en tur på baren Underbar og Saalbachs afterski. Skal jeg anbefale den perfekte aften, så start på Hinterhag Alm efter dagens skiløb, spis så aftensmad på restauranten ved Hotel Peter og afslut aftenen på festlige Underbar. Jeg lover, at det nok skal blive en vellykket aften!

Har du en interessant historie om skiområdet?

Jeg synes, at den nye forbindelse til skiområdet Fieberbrunn virkelig har tilføjet noget ekstra til skiløbet i Saalbach. Det giver 70 km ekstra pister, og Fieberbrunn byder også på fantastiske muligheder for freeride og offpiste. Du kan finde sikrede offpiste-område, som er markeret på pistekortet. Fieberbrunn har også gjort det muligt at tage dagsture rundt i hele skiområdet.

Hvem vil du anbefale at tage dertil?

Folk, som kan lide, når der er gang i den og fart på, både når det kommer til skiløbet og nattelivet. Men også til dem, som vil opleve den ægte østrigske stemning, og som vil stå på ski i varieret terræn, da der er alt fra lange, blå pister til smalle, røde ture gennem skoven. Hvis jeg skal udpege en helt specifik målgruppe, så er Saalbach den perfekte destination for vennegruppen, der vil have det sjovt på skiferien.

Læs mere om Saalbach.

Kategorier: Andet

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg