<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ferierådgivernes favoritter: Et charmerende mekka for børnefamilien

Udgivet af den 24-02-2021 15:13:34

I denne korte serie afslører tre af vores ferierådgivere deres favoritdestinationer. Denne gang afslører Lasse sin yndlingsdestination. Lasse har været forbi mere end 25 forskellige skiområder, så han har mange fantastiske rejseminder i bagagen. Skal han vælge én enkelt favorit, er det italienske Passo Tonale, der løber med sejren. Her kan du læse hvorfor.

lasse

Hvad er det, som er så godt ved netop Passo Tonale?

Helt klar den charme, som omgiver byen. Passo Tonale fremstår dejlig uspoleret i forhold til mange af de større destinationer, og byen er lille, charmerende og typisk italiensk. Fordi der er så mange lokale beboere i byen, får man en følelse af virkelig at opleve det "rigtige" alpeliv. Passo Tonale har en fantastisk autentisk stemning. Her kan man slappe af og få en pause fra hverdagen, mens man nyder skiløbet.

Har du et særligt minde fra Passo Tonale?

Fem af mine venner og jeg valgte at tage til Passo Tonale på vores sidste drengetur. Du ved, inden vi lige pludselig alle sammen har travlt med "villa, Volvo og vovse". En af dagene bestemte vi os for at klatre op (uden ski) på toppen af Passo Tonales gletscher. Den udsigt, der mødte os på toppen, var fuldstændig ubeskrivelig. Den var uendelig, og der stod jeg i stilheden med mine bedste venner og kiggede ud i horisonten. Det var en fantastisk og magisk oplevelse at kunne dele med mine bedste venner, og det kommer jeg nok aldrig til at glemme. En smuk afslutning inden starten på noget nyt.

lasse-favoritter

Hvad må man ikke gå glip af, hvis man tager afsted?

Udsigten fra Restaurant Passo Paradiso skal helt klart opleves, hvis du er i Passo Tonale. Passo Paradiso ligger lige overfor Prezena-liften, som går op til gletscheren. Du skal helst ikke have alt for meget højdeskræk, altanen rundt om restauranten er nemlig af glas, så du kan se lige ned under dine fødder - det er ret vildt! Og når du nu er i nærheden af gletscheren, så må du heller ikke misse turen fra toppen, der går de 11 km ned til Ponte di Legno. Jeg plejer at sige til mine gæster, at hvis de klarer hele turen uden at holde pause, så giver jeg en øl ... der er endnu ikke nogen, der har gjort krav på det tilbud, haha! En sidste ting, jeg vil anbefale at gøre i Passo Tonale er at spise middag på Hotel le Mirandola, hvor både maden og vinen er helt fantastisk!

Har du en interessant historie om skiområdet?

Dette er en interessant historie, som jeg har hørt fra nogle af de lokale i byen. Under Første Verdenskrig blev der udkæmpet et slag i Passo Tonales bjerge, der er blevet kaldt Den Hvide Krig. Sidste år, da der blev bygget en ny lift på gletscheren, fandt man velbevarede dele af en frossen soldat, som formentlig kæmpede under krigen i de italienske bjerge. Når du kører turen fra toppen af gletscheren kan du også se et mindesmærke til ære for de soldater, der mistede livet i Den Hvide Krig. Du kan altså tage en tur i de samme skispor som soldater fra Første Verdenskrig i Passo Tonale.

Hvem vil du anbefale at tage dertil?

Passo Tonale er et mekka for børn, nybegyndere og let øvede skiløbere. Men jeg vil understrege, at skiområdet passer ekstra godt til børnefamilier. Det er der mange forskellige grunde til, en af dem er, at uanset hvor i byen, du bor, så er du tæt på alt. En anden årsag er den skandinaviske skiskole. Desuden er skiområdet meget overskueligt, så du kan trygt lade børnene udforske pisterne på egen hånd uden at bekymre dig om, at de farer vild. Dygtige skiløbere kan måske savne lidt flere pistekilometer i Passo Tonale, men til gengæld er der rigtig gode muligheder for offpiste, hvis mor eller far vil have lidt udfordringer udenfor pisterne.

Vil du vide mere om Passo Tonale, eller vil du have gode tips om vores andre destinationer? Så kontakt Lasse eller en af vores andre ferierådgivere her.

Kategorier: Andet

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg