<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Gressoney - Tips fra guiderne

Udgivet af den 24-02-2021 15:08:35

Lad Slopetrotters guider vise dig rundt i den italienske perle, Gressoney. Lad dig inspirere til en uge på ski baseret på guidernes fifs.

Fantastiske skråninger, italienske pizzaer og den smukke udsigt fra Passo Salati.

Dette er blot nogle af de ting, der kendetegner dejlige Gressoney. Hvis du er en vaskeægte skiløber, der ønsker, at skiløb og natur skal være i centrum i løbet af din ferie, er dette stedet for dig.

guider-gressoney

Gressoney i Italien vil ikke skuffe dig med skisystemet Monterosa Ski. Her finder du hele 180 km. pister, der spænder over tre dale - Alagna, Champoluc og selvfølgelig Gressoney. Skiløb her er en smule mere for den erfarne skiløber, da hovedparten af pisterne er røde og sorte.

Smuk natur

Der er dog også et par blå pister, hvilket betyder, at der er noget, der passer til alle niveauer af skiløbere. Liftkortet er gyldigt til hele Monterosa-skiområdet, og det gælder desuden til en dag i et andet system i Aosta-dalen.

Derfor er det muligt at foretage en dagstur til blandt andet Pila eller det storslåede Cervinia, hvor Matterhorn ligger, også kendt som Toblerone-bjerget. Hvis du vil se en lille del af Matterhorn, er det ikke nødvendigt at tage helt til Cervinia, da du kan se toppen af bjerget fra Gressoney, når vejret tillader det.

En af de bedste ting ved Gressoney er den fantastiske natur, og det føles virkelig som om man er et med naturen, fordi der er så stille her.

Gressoney-Offpiste

Off-piste-mekka

Gressoney har tilnavne som "off-piste mekka" og "den skjulte italienske perle", og du kan med sikkerhed være forvisset om, at Gressoney lever op til de forventninger, der er skabt af disse navne. Her er store mængder sne i vintersæsonen og deraf følgende pulversne hverdagskost.

Hvis du leder efter nogle hårdere udfordringer og er glad for at køre på de utroligt velplejede pister, skal du gå til Punta Indren. Punta Indren er vores offpiste-område her i Monterosa-massivet og det ligger i 3.275 meters højde.

Da det drejer sig om off-piste, er det på din egen risiko, og det er utroligt vigtigt, at du bærer lavineudstyr af sikkerhedsmæssige årsager. Det er obligatorisk at have en såkaldt transceiver eller en lavine-transmitter, men en anbefaling er også at have en ABS-rygsæk, en skovl og en sonde med sig.

Du skal blot pakke udstyret på ryggen, tænde transceiveren, beundre den smukke udsigt og så ellers bare nyde pulversneen indtil benene er fulde af mælkesyre. Hvis du vil have mere off-piste end bare i Punta Indren, er der mulighed for at ansætte en af de erfarne bjergguider, vi har her i byen. De tilbyder alt fra "almindelige" off-piste-ture til heliskiing.

gressoney1-1

En sand perle under radaren

At Gressoney er en skjult italiensk perle, kan vi guider virkelig garantere for. Det kan ikke mindst mærkes, fordi det er en utrolig autentisk stemning, der gennemsyrer hele byen. Lokalbefolkningen er meget venlige, serviceorienterede og imødekommende.

En anden stor fordel ved Gressoney er, at det er relativt billigt at spise gode og italienske delikatesser på skråningerne sammenlignet med andre og større destinationer. Her er mange hyggelige italienske restauranter på pisten, hver med sin egen specialitet.

Restauranterne er perfekte til at tage en pause og tanke lidt energi for derefter at kunne tage ud på nedfarterne igen. Områdets bedste pizza findes på Restaurant 2727 Colla Betta Forca, den bedste pasta er på Morgenroth. De sprøde og saftige croissanter med en god og effektiv espresso findes næsten overalt.

Hvis skiløb og billig pizza i verdensklasse er noget for dig, er dette virkelig stedet for dig!


 
Læs mere: Skiferie i Italien

Læs mere: Slopetrotters guideservice i Alperne

Kategorier: Gressoney, Italien, Alperne, Good-to-know, Skiløb, Insider, Off-piste

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg