<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guide – Her er den bedste off-piste

Udgivet af den 24-02-2021 15:54:11

Powder, puddersukker, pulversne, champagne powder eller bare puddersne –

kært barn har mange navne. Hvad end folk kalder det, er skiløbere verden over dog enige om én ting:

Det er den bedste for form for sne. Punktum.

 

A touch of heaven

En freerider’s paradis er en stor dynge af uberørt pulversne – kun for ham eller hende, naturligvis. Det skal gerne føles lidt som om man kører i skyerne, hvor det at styrte har nogenlunde samme intensitet som at smide sig ned i en stor, blød sækkestol.  

Svingene føles som at skære i gelé og skægget – hvis man skulle have sådan et – er sandsynligvis frosset til af de adskillige lag af flyvende pudder det fanger i kølvandet på hvert et sving man slår. 

offpiste-topbillede

Lyder dette som noget for dig? Så træk din gamle skijak’ på og la’ bare skægget stå – her får du nemlig fire af vores allerbedste off-piste-destinationer:

 

Champoluc  

Går skiferien til italienske Champoluc, vil dit liftkort give dig adgang til hele det samlede Monterosa Ski-område, der tit og ofte omtales som et mekka blandt off-piste-entusiaster.  

Alagna, som er en del af Monterosa Ski, er særligt kendt for at være et verdens bedste områder at boltre sig på off-pisten! Særligt området, der løber fra bjergpasset Passo Salati ned til Alagna, er anbefalelsesværdigt!

Champoluc-monterosa-offpiste

 

Ischgl

“Descents without tracks right in front of you. Fresh tracks behind you. You’ve arrived in Ischgl!  

Det er hvad der står på Ischgls egen hjemmeside. Og med god grund! For enden af E5-gondolen når man bjergtinden Piz Val Gronda. Herfra kan man cruise ned ad brede, bløde boulevarder af det pureste powder.
Ischgl er dermed ej at forglemme, hvis man er på udkig efter en destination med suveræn off-piste i Østrig!

offpiste-ischgl

 

St. Anton

Velkommen til St. Anton – et winter wonderland! Udover de 350 kilometer pister som det samlede Ski Arlberg har at byde på, findes der i området hele 200 kilometer designerede off-piste-ruter, der er sikret for laviner! I pudderparadiset St. Anton kan du dermed være sikker på at finde den off-piste, der passer dig – uanset hvor øvet du er i powderen.

Stanton-offpist-1

 

Cervinia

I Cervinia, der grænser op til det schweiziske skiområde Zermatt, kan du nyde udsigten til det majestætiske Toblerone-bjerg, Matterhorn. Begge områder er kendt for deres fabelagtige off-piste! Cervinia tilbyder bl.a. heliskiing, hvor du – ledsaget af en bjergguide – vil blive sat af på toppen af en bjergtinde og derfra cruise ned af de tykke, uberørte dyner af puddersne!

HELI-1

Safety first! 

At køre off-piste, er dog ikke helt uden risiko for fare. Vi anbefaler, at du kører med en erfaren guide, der kender området ind og ud, og som er bekendt med lavinesikkerhed. Husk desuden at have styr på alt dit grej! Læs mere om dette her. 

God fornøjelse med pudderjagten! 

Vi kan også hjælpe dig til til at finde den perfekte skiferie. Klik her, udfyld formularen og modtag et uforpligtende tilbud.


 

Kategorier: Italien, Good-to-know, Offpist, Off-piste, Østrig, Powder

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg