<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guide – Her er der snegaranti i Alperne

Udgivet af den 24-02-2021 15:45:20

Er du en af dem, der febrilsk følger vejrudsigten, dag for dag, indtil du skal afsted på skiferie?

Så læs lige med her.

Hos Slopetrotter kender vi udmærket bekymringen: Hvad nu hvis der ikke er sne nok?

 

Lidt har også ret ...

Til dette er det dog væsentligt at påpege, at der faktisk kun skal 20 centimeter sne til, at man kan stå på ski. Så selv med en ringe vejrudsigt i vente, skal der alligevel meget til før, at skiløbet spoleres totalt.

Så tag ikke sorgerne på forskud. Husk på, at der på alle vores destinationer i virkeligheden er snesikkerhed i den forstand, at man sørger for at få ladet snekanonerne med kunstsne, der skydes hen over pisterne.

livigno-gid

... men snefald er bedst

Når det så er sagt, er der selvfølgelig ingen tvivl om, at en god, snefyldt vejrudsigt altid er at foretrække.

Vil du gerne have snesikkerhed, er der groft set to ting, du bør have med i overvejelserne om, hvilken destination din næste skiferie skal gå til:

  1. Hvor højt ligger destinationen?
  2. Er der mulighed for gletsjerkørsel?

Høj beliggenhed

Nok ikke så overraskende, er der bedre chancer for snefald på de destinationer, der har mange højdemeter at spille på:
Jo højere desto koldere – og jo koldere desto bedre chancer for sne.

Her er der dog to ting, der kan være værd at bide mærke i:

  1. Hvor højt op man kan komme med liften
  2. Hvor højt oppe selve skibyen er placeret

Liftsystem_Ischgl

På nogle destinationer er der mulighed for at komme rigtigt højt op i terrænet og løbe på ski derfra. Men bare fordi man har mulighed for at komme højt op, er det ikke selvsagt at byen – som jo ofte udgør selve basen for skiferien – ligger højt.

Hvis du gerne vil sikre dig godt skiløb, hele vejen fra toppen ned til basen, er det derfor en god idé at kigge på destinationer, hvor selve byen også ligger højt oppe i terrænet.

For skønt der måtte være fyldt med sne på toppen, kan de nedre pister der forbinder mere lavtliggende skibyer, nemlig godt have tendens til at være enten isede eller sjappede i sneen.

21-Breuil-Cervinia(grande) kopi

Følgende ni destinationer er ofte snesikre som følge af, at både byen og det skimæssige toppunkt har en høj beliggenhed:

Gletsjerkørsel

Hvis destinationen har en gletsjer, kan du være sikker på, at der her ofte vil være rigeligt med sne – og dermed fremragende skiforhold.

På gletsjere, der ofte ligger i de øverste dele af skiterrænet, er sneforholdende så gode, at man somme tider kan stå på ski på dem helt frem til sommermånederne.

Og bare rolig. Skiløb på en gletsjer behøver ikke være en omstændig eller uopnåelig bedrift, der kun er forbeholdt ski-eksperter. Mange steder går der lifter direkte til toppen af gletsjeren, hvorfra du ofte finder både blå, røde og sorte pister.

Gletsjere byder dermed på udfordrende skiløb for alle niveauer, hvor de fleste burde kunne være med såfremt benene er godt skruet på.

Passo Tonale_5-1

Herunder kan du se vores destinationer med mulighed for skiløb på en gletsjer:

Gletsjerdannelse er dog ofte betinget af mange højdemeter med lave temperaturer. Så når alt kommer til alt er det destinationens højdemæssige beliggenhed, der er afgørende for hvorvidt der snesikkert eller ej.

Tilbage er der kun at sige:  Rigtig god fornøjelse med snejagten!

Kategorier: Italien, Frankrig, Good-to-know, Vejr, Sne, Tips og tricks, Gletsjer, Østrig

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg