<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hvilket land skal skiferien gå til?

Udgivet af den 24-02-2021 15:07:13

Hvad er forskellen på en skiferie til Italien, Østrig og Frankrig? Det er ikke altid nemt, at udse sig et land som rejsemål for skiferien, hvis ikke man ved, hvad forskellene er. Derfor giver vi her et overblik over, hvad du kan forvente i de tre vigtigste skilande i Alperne.

Nogle af os sværger til et bestemt land, og holder sig trofast til at lade skituren gå dertil år efter år. Det har sine indlysende fordele, da man ved, hvad der venter på og uden for pisterne. Andre igen vil aldrig det samme sted to gange, for der er så meget nyt at udforske, og det vil være synd at lade det gå til spilde.

Men, hvad er det, der er så fedt ved henholdsvis Italien, Frankrig og Østrig, der gør, at nogle skiløbere er så trofaste?

Se med her, og lad dig inspirere til at prøve noget nyt eller bliv bekræftet i, hvorfor din favorit er din favorit.

blogg - slopetrotter - bundle

Vores præferencer for skiferien kan ændre sig ganske meget alt efter, hvem vi er på tur med. Der er forskel på om skiferien sker i familiehyggens tegn eller om den skal have en over nakken med vennerne.

Lad os se på, hvad der generelt kendetegner en skiferie i de tre lande.

Slopetrotter - blogg - italien - canazei

Italien - Lækkerhed og lave priser

Det hele er bare lidt mere lækkert i Italien. De har bare en helt unik evne til at se og fremhæve det æstetiske element i alt ved deres liv. Det er er ikke urimeligt at påstå, at den tilgang danner grundlaget for en stor del af deres kultur.

Ganske enkelt ligger det i deres rygrad at intet må være middelmådigt. Ikke, at det nødvendigvis skal være af ypperste kvalitet, men det skal se godt ud!

Sådan er det også når de står på ski, for deres pister er lige så velfriserede som håret på en fotomodel.

Her er hovedårsagerne til, at Italien er la prima ballerina!

 • Prisniveauet – Det er her, det sker, hvis du er ude efter en billig skiferie.
 • Størrelsen - Du finder nogle gigantiske, skiområder her.
 • Solen - Masser af solskinstimer og i den sydlige ende af Alperne.
 • Gæstfriheden - Det er ikke uden grund, at restauratøren Tony i Disney-klassikeren Lady og Vagabonden er italiener.
 • Madkulturen - Utroligt velsmagende mad, for ikke at snakke om vinen.

Slopetrotter - blogg - österrike - wagrain

Østrig - Kvalitet og Gemütlichkeit

Hygge, skiløb og ordentlighed går op i en højere enhed på ski i Østrig. Kvalitet er en indgroet del i alpelandets folkesjæl, og det kan mærkes på din skitur til Østrig. 

De østrigske byer er altid med på beatet og investerer konstant i forbedringer af infrastrukturen til gavn for skiløbet. Det er for eksempel i Østrig, at der er størst sandsynlighed for at du sætter dig i en stolelift med sol- og vindskærm og varme i sædet 

Her er de hyppigste grunde til hvorfor Østrig er en favorit.

 • Udstyret – Liftsystemerne er i verdensklasse.
 • Kvalitetssans - Topkvalitet hele vejen rundt.
 • Stemning - Østrigerne elsker hygge og god stemning.
 • Skiløbet - Kæmpe variation og meget børne- og familievenligt.
 • Afstanden – Fra grænsen er køreturen på omtrent 12 timer.

Slopetrotter - blogg - frankrike - alpe dHuez

Frankrig - højtliggende og masser af pistekilometer

De franske skisportsbyer er velsignet med en beliggenhed, der er højere end i de andre alpelande.  

Frankrig er verdens mest turistbesøgte land af en årsag, for ikke alene byder landet på ferier til hver en smag, men det smager også godt at være i Frankrig 

De solbeskinnede franske skiområder hører til blandt verdens absolutte elite takket være de mange pistekilometer, der er effektivt forbundne med lifter, der bare kører som smurt! 

Hvorfor tager folk på ski til Frankrig? Se de fem primære årsager her.

 • Snesikkerhed - Højtbeliggende betyder også højtbelagt med sne.  
 • Sammenhængende - Skiområderne er store og med skiløb for alle niveauer. 
 • Solen - Fantastiske solstatistikker på niveau med Middelhavets sommerdestinationer. 
 • Maden og vinen! - Behøver vi sige mere? 
 • Prisniveauet – Landet har et ufortjent ry som værende dyrt.  

Som du sikkert kan se, så er der adskillige årsager til at skiløbere foretrækker det ene land frem for det andet. De forskellige variabler lader sig ikke nødvendigvis sammenligne direkte over for hinanden.  

Der er derfor ikke et endegyldigt facit, der gør det ene land bedre end det andet. Det handler mere om dine egne præferencer, og hvad du selv synes, er det vigtigste for at din skiferie bliver bedst.  

Vi håber, at denne gennemgang af fordelene ved en skiferie i de tre vigtigste skilande i Alperne giver dig inspiration til at prøve et andet land end dit foretrukne. For hvis der er en ting, der er sikkert, så er det at i alle tre lande ELSKER de det gode skiløb lige så meget som vi gør.  

God tur sydpå til Alpernes sne med Slopetrotter.

Kategorier: Italien, Frankrig, Good-to-know, Skiløb, Østrig

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

  Seneste blogindlæg