<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ischgl - Tips fra guiderne til skiløb og natur

Udgivet af den 24-02-2021 15:19:23

Tag med på skitur med Slopetrotters guider i  skiparadiset Ischgl. Lad dig inspirere til en uge på ski i Østrig baseret på guidernes fifs.

Velkommen til Ischgl - et sneparadis, med et skiområde, der strækker sig fra Østrig til Schweiz.

Her er mulighederne mange med de 238 km pister, og derudover et godt off-piste-område for dem, der søger dette.

Ischgl-2019-6

Off-piste skiløb fra Piz Val Gronda

I udkanten af Ischgl, i skiområdet Silvretta Arena finder du øverst oppe Piz Val Gronda, i en højde på 2.812 meter over havets overflade. Tager man den moderne gondollift E5, åbner der sig fantastiske muligheder for fremragende off-piste-skiløb.

Dette område var tidligere kun tilgængelig til skitur, men siden 2013, da Piz Val Gronda lift blev bygget, er toppen blevet tilgængelig for alle skiløbere! Fra toppen er det også muligt at besøge den populære restaurant Heidelberger Hutte - en restaurant midt i terrænet, der serverer klassisk østrigsk mad.

Vil man ud og prøve kræfter af i dette terræn, vil vi gerne understrege vigtigheden af at have det rigtige sikkerhedsudstyr med. Og er du mere uerfaren, anbefaler vi at tager en bjergguide med der kender området godt.

En magisk udsigt fra Greitzpitze

Fra toppen af Greitspitze er en af de bedste udsigter i hele skiområdet. Det er det højeste punkt i Silvretta Arena med en højde på 2.872 meter, her kan du se langt ud over det smukke landskab.

Herfra kan man komme på områdets længste piste, på 11 km, fra toppen Greitspitze ned til Ischgls landsby.

Liftsystem_Ischgl

Udfordrende skiløb på Ischgls stejleste hældninger 

For den avancerede skiløber, der ønsker at blive udfordret på pisten, tilbyder Ischgl 52 km sorte pister. En af disse piste er nummereret 14a, og har en hældning på 70 %, og er kendt som den stejleste i området.

Så hvis man har brug for et ekstra sus i maven, er den et besøg værd.

Smuglerens løb

Med inspiration fra den smugling, der har foregået gennem historien mellem den schweiziske landsby Samnaun og østrigske Ischgl, blev "Smugglers Run" indviet vinteren 2016/2017.

Her kan du vælge mellem tre ruter, alt efter niveau. Guld-ruten på 59 km, sølv-ruten på 41,1 km eller bronze-ruten på 40,2 km. Alle ture tager dig med til store dele af systemet, og er derfor en god måde at opdage og se området på.

Guidernes favorit-pister

Generelt er skiområdet helt i top, men vi har selvfølgelig nogle ynglings som vi gerne vil dele med dig. Den blå piste, nummer 22, er bred og velegnet til alle. Piste nummer 80 er også en favorit, den strækker sig fra Palinkopf helt ned til Samnaun og er en tur med fantastisk udsigt.

For dem, der foretrækker de stejlere hældninger, vil vi anbefale de sorte piste på E og D lifterne. Her er der normalvis ikke mange mennesker, så det giver mulighed for at tilpasse og have fokus på eget skiløb.

For dem der ønsker at få mest muligt ud af skiløbet, er Ischgl klart et besøg værd.

De bedste snehilsener fra Slopetrotter-guiderne i Ischgl, sæson 2018-19.

Er du klar til at pakke kufferten på vej til Ischgl?


 
Læs mere: Skiferie i Østrig

Læs mere: Slopetrotters guideservice i Alperne

Kategorier: Ischgl, Alperne, Good-to-know, Skiløb, Insider, Off-piste, Østrig

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg