<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Les Arcs - Tips fra guiderne

Udgivet af den 24-02-2021 15:47:01

Les Arcs er et fransk skiområde med charme og enestående omgivelser. Sammen med La Plange udgør Les Arcs det 425 km. store skiområde Paradiski. Et snesikkert område med to gletschere og to toppe over 3000 meter.  

Byen består af 4 forskellige dele, der er bilfrie, som sammen med mange de flotte bygninger i chaletstil, skaber en hyggelig atmosfære.  

Les Arcs4

Skiområdet byder på skiløb for enhver smag. Pisterne varierer i sværhedsgrad og man både køre på gletchere, i skove, off-pist og på begynderpister. Les Arcs i Frankrig er et godt valg for alle typer skiløbere og især dem der vil sætte skiløbet i fokus på ferien. Der findes et væld af brede boulevarder med masser af plads og en speed-pist hvor rekordhastigheden er over 250 km i timen.   

Les Arcs er også et forrygende valg, hvis I rejser en større gruppe sammen, der står på ski på forskellige niveauer. Her findes nemlig både pister for dem, som aldrig har stået på ski før, og for de kræsne skieksperter.  

Skiområdet hænger, som beskrevet ovenfor, sammen med La Plange og de hænger godt sammen ved hjælp af en dobbeltdækker svævebanelift “Vanoise Expres 

Effektivt, snesikkert og smukt skiområde 

Skiløbet i Les Arcs er utrolig smukt. Nyd den rene luft og den perfekte sne mens du skuer ud over en af Europas smukkeste amfiteatre.  

Derudover hænger skiområdet godt sammen og det er nemt at komme rundt. Der er et velfungerende liftsystem med adskillige hurtige stolelifte. Mange af lifterne har en enestående udsigt over La Rosiere-dalen og Mont Blanc der tordner sig op i horisonten.  

Les Arcs

Betagende udsigt 

Til dem som er blevet hooked på flere vidunderlige scenerier efter stoleliften, anbefaler vi et besøg på l’Aiguille Rouge – den røde nål. På denne udsigtspost i 3.226 meters højde venter en 360 graders paronamaudsigt over det mægtige Mont Blancbjertoppene Mont PourriPierra Menta og den italienske alperegion.  

For at komme fra derop fra Arc 2000 tager man Varetgondolen til Aiguille-gondolen. Fra Arc 1800 tager man Transarcgondolen til toppen og står på ski ned til Varvetgondolen for til sidst at tage Aiguille Rouge gondolen.  

Udsigtsposten kan nås af både skiløbere og gående. Der er blevet bygget en gangbro så alle kan beundre bjergenes skønhed. Skiløbere kan tage den røde eller sorte pist ned, mens gående kan tage kabineliften ned efter at have nydt den vidunderlige udsigt.    

Les Arcs3

Les Arcs by, afterski og natteliv

Som tidligere beskrevet består Les Arcs af fire forskellige dele; Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 og Arc 2000. Alle bydele tilbyder ski-in/ski-out og det er relativt enkelt at tage mellem områderne både til fods og på ski.  

Arc 1950 og Arc 2000 er velegnede for familier, mens Arc 1800 passer godt til vennegrupper, der gerne vil have lidt mere byliv.  

Afterskien i Les Arcs er generelt ikke den vildeste af slagsen, men det er absolut muligt at finde en festlig afterskiSpecielt i Arc 1800 findes både livlige barer og områdets største natklub - Apokalypse.

L’Arpette som ligger på pisten overfor Arc 1800 er et perfekt første stop på afterski-turen. Her kan man både beundre den smukke udsigt fra terrassen i solen og danse til live DJ’ens toner, der brager ud af højtalerne. Stedet lukker samme tid som lifterne, så på et tidspunkt skal I køre på ski ned til byen og fortsætte aftenen der.  

Hvis du vil have en drink på bjerget, anbefaler vi Igloo-village i Arc 2000. Her får I en helt speciel oplevelse, da flere møbler og dekorationer er lavet i is. 

Den populære afterskibar La Folie Douce, som også findes i Val Thorens, Val d’Isere Avoriaz og Alpe d’Huez, finder du også i Les Arcs. De har tre forskellige restauranter, men i sæsonen 19/20 åbnedes endnu et af deres originale afterskisteder. Her er både ung og gammel velkommen og man kan komme til den søde galskab både med gondol og ski eller til fods. 

Les Arc2

Sneaktiviteter  

Hvis man har brug for en pause fra skiløbet, findes der en masse udendørsaktiver i Les Arcs. Alle fire bydele har aktiviteter på programmet, men de fleste findes i Arc 1800. Hos skiskolen kan man booke ‘snowshoeing’ - en vandretur i snesko, som er perfekt for dig, der gerne vil ud på bjerget og opleve urørt sne og fantastiske views over bjergenes tinder.  

En anden favorit hos os er Toboggan kælkning. Det findes både i Arc 1600, Arc 1800 og Arc 2000 og hvis du kun har tid til at prøve én tur, anbefaler vi den i Arc 2000. Banen er tre kilometer lang og byder på et adrenalinkick og fremragende udsigt. Kælkebanen er åben for alle med et gyldigt liftkort.  

Les Arcs8

Les Arcs har altså utroligt meget at byde på både når det gælder aktiviteter, afterski og byliv – men frem for alt når det kommer til skiløbet. Her venter natur- og skioplevelser uden lige. 

Vil du også prøve Les Arcs hyggelige by og fantastiske skiløb? Se alle vores skirejser til Les Arcs herunder. 


 
Læs mere: Skiferie i Frankrig

Læs mere: Slopetrotters guideservice i Alperne

Kategorier: Afterski, Alperne, Frankrig, Les Arcs, Good-to-know, Skiløb, Insider

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg