Passo Tonale - Tips fra guiderne til skiløb og natur

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 15-05-2019 16:14:02

Læn dig tilbage og lad dig føre hen af denne helt fantastisk velskrevne udgave af guidernes fifs til den perfekte skidag!

Af: Slopetrotters guider i Passo Tonale 2018-2019

Advarsel! Dette kan ende med at blive dig.

Forestil dig at du har booket en rejse til Passo Tonale:

Det er søndag morgen, og der er blå himmel. Du ankom i går eftermiddags, solen var lige gået ned, du er klar til at stikke hovedet ud ad vinduet og for første gang se bjergene, der strækker sig så vidt øjet rækker. Stedet er hvor Trentino møder Lombardiet.

Vender dit vindue mod syd, ser du gletscheren. Her skal du måske op i dag og nyde en espresso i 3000 meters højde? Vender vinduet mod nord, kigger du ud over Passo Tonales skiområde. Solen skinner, og du kan se, selv fra dit vindue, at pisterne er nypræparerede og klar til et møde med dine nye long turn ski.

skiomraade-passo-tonale-2

Du begynder allerede at planlægge dine sving. Du tænker ikke på andet under hele morgenmadsbuffeten. Her er morgenmaden ikke dagens vigtigste måltid.

Klokken 08:25 står du klar som den første i køen til Alpe Alta liften. Du ved allerede nu, at det bliver en fantastisk dag. Det kan mærkes i luften. Alle dem, som er kommet efter dig i køen, ærgrer sig over, at de ikke kom tidligere ud. Da liften åbner, kommer du med den første lift. Hele turen op tænker du ikke på andet end at komme ned på pisten og høre det velkendte knas under skiene.

Efter at have snakket med din guide på bussen ved du godt, hvor du skal køre i dag. Du får hurtigt bekræftet dine tanker: her i midtbyen er alle morgenmennesker. Men du ved også noget, de andre ikke gør.

Hvis du holder til højre nede ad pisten og bevæger dig mod Ponte di Legno, er der stor chance for at køre helt alene. Efter at have kørt lidt i solen på de friske pister i Passo Tonale har du varmet benene op. Du begynder at huske al teknikken fra sidste tur. Det er på tide at rette skiene mod de mere udfordrende pister.

Passo Tonale glaciar

Du tager gondolen til toppen af gletscheren. Her er ikke ret mange mennesker. Det er første dag på ski og de fleste holder sig til de blå pister. Præcis som guiden havde forudsagt.

Hele vejen til Ponte di Legno kører du uden stop. 10,5 km får du i benene, det kan mærkes, men på den gode måde. Liften op til toppen er gammel, men det gør ingenting med den udsigt. Alt imens du bliver transporteret til Ponte di Legno området, får du en lille smagsprøve på pisterne. Her er pisterne under trægrænsen, og du er omgivet af snedækkede grantræer.

Da liften når til tops træder du ind i en anden verden. Du kommer direkte fra en snedækket, gold og barsk gletscher. Det er som at træde ind i en tidslomme. Her bliver du smidt ind i et skovdækket landskab. Pisterne er brede, der er træer til begge sider og pisterne er perfekte. Du ser hurtigt hvorfor du er blevet sendt herover. Når du ser dig omkring, er du alene. Her er mennesketomt bortset fra liftpersonalet.

Ved første tur ned til næste lift, får du sommerfugle i maven. Det er længe siden, du har kørt på så lækre pister. Dette er hvad guiderne kalder ”The Ponte High”. Dit smil strækker sig fra øre til øre. På turen op med liften kører du også gennem skoven. Hist og her titter solen frem mellem træerne. Det gyldne lys og refleksionerne i sneen er nærmest magisk. Udsigten over bjerget til højre for dig er fantastisk. Ved toppen holder du til højre, og bevæger dig mod Temù. De sorte pister er næsten nypræparerede, selv hen på den sene formiddag.

Passo2

I gondolen på vej tilbage til Passo Tonale tænker du over hvor lækkert skiløbet har været i dag. Det skal nok blive en god uge. Under dig kører skiskolen forbi slædehundene, og du kan høre børnene hvine af fryd. Du er glad for at have undgået morgentrafikken på pisten, og det er nu tid til dagens vigtigste måltid. Frokost i pisten.

Har du allerede pakket kufferten på vej til Passo Tonale?

Find skirejsen til Passo Tonale her 

Kategorier: Insider, Good-to-know, Italien, Skiløb, Alperne