<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ny på ski: påklædning til skiferien

Udgivet af den 24-02-2021 15:20:48

Hvordan skal du klæde dig på?

Når snakken falder på påklædning i skiferien, er det en individuel holdning omhandlende smag, kvalitet og ikke mindst pris. Der er mange måder at komme omkring dette emne på. Man kan enten have de sidste nye mærkevarer, der ikke nødvendigvis er brugbare i det kolde vejr. Man kan også være ligeglad med udseendet og fokusere mere på brugbarheden. Man kan også kombinere de to måder, hvilket oftest er den bedste løsning.

Det vigtigste er, at du finder noget tøj, der er behageligt at have på. Derudover er det også godt, hvis tøjet er vind- og vandtæt samt at det er åndbart. Hvis ikke disse faktorer er i orden, kan dagen på skibakken være hård at komme igennem.

Det inderste lag

Hvis vi starter indefra, så skal man have noget åndbart termoundertøj. På dette område findes mange forskellige mærker og modeller. Køb noget af en god kvalitet fra starten, da det er det første lag, som din krop er meget afhængig af. Kan kroppen ikke komme af med sveden, kommer man til at fryse meget hurtigt.

Det mellemste lag

Næste lag vil, afhængig af årstiden, være et mellemlag i form af en skipullie, rullekravetrøje eller lignende. Denne kan fås i mange afskygninger og er for mange både et spørgsmål om kvalitet og udseende, da den kan bruges som almindelig påklædning på afterski eller køre i den når jakken bliver for varm.

Det yderste lag

Det yderste og sidste lag er en skijakke, som i dag findes i mange typer. Det mest moderne i dag er de tynde skaljakker, som er lavet af et superstærkt materiale, der opfylder alle kravene om vandtæthed og åndbarhed. Andre løsninger er heldragter og todelte skisæt. Især på dette område er kvalitet et sikkert køb. Det følges i dag hånd i hånd med udseendet, så jakken kan anvendes som hverdagsjakke derhjemme.

Generelt bør man købe skitøj, der sidder forholdsvist tæt til kroppen. Dette medvirker bedre åndbarhed og meget større fleksibilitet, hvilket er forebyggende på skader og sammenstød. I meget skitøj i dag findes der stretch, hvilket er et elastisk element der er indbygget i materialet. Man føler sig ikke så bundet og "pakket ind".

paakladning2

Det vigtigste tilbehør

Når du har fået styr på selve tøjet, er næste skridt at kigge på tilbehøret. Der findes masser af grej til skiløb, men her får du en hurtig gennemgang af de mest nødvendige ting.

Skihjelm

En skihjelm kan redde liv, og den er dit absolut vigtigste tilbehør som skiløber. Det er ikke nødvendigvis prisen, der afgør, om en hjelm er god, det vigtigste er, at hjelmen passer til dit hoved og sidder ordentligt. Derfor kan det være en god ide at spørge om hjælp, når du skal købe en hjelm, så du kan finde den, der passer bedst. Foran skal hjelmen sidde lige over øjenbrynene, og det er vigtigt at den ikke vipper bagud med derimod sidder lige på hovedet.

Skibriller/solbriller

Overordnet er dette tilbehør meget vigtigt på enhver skiferie. De fås i mange modeller, designs og med mange slags glas, som kun gør det nemmere for skiløberen at se korrekturerne i sneen. Køb nu et par som har UV-filter, så man ikke ender med sneblindhed eller svejserøjne, som det også kaldes.

Skisokker

Markedet her er ligeledes stort, lige som det er med alle de andre varer, man skal have med på en skiferie. Sokker skal være gode og skal ikke være uld- eller fodboldsokker. De kan ikke lede sveden ordentligt væk fra foden, hvilket resulterer i kolde og fugtige fødder. Her bør man købe rigtige skisokker, der er lavet til formålet.

Handsker

Vanter, luffer, handsker, ja de har mange navne. Dette område er meget individuelt, da folk bruger deres hænder forskelligt på skiferie. Nogle skal have tynde, andre tykke, nogle med 3 fingre, andre som luffer. Overordnet skal man bare sørge for, at de kan komme af med sveden, da frosne fingre, ligesom frosne tæer, ikke er optimalt på en skiferie.

Hue

Igen fås disse i mange afskygninger. De kan være alt lige fra store, små, sjove, dumme, gode, dårlige osv. Dog skulle de gerne have en ting til fælles. De skal kunne holde hovedet varmt og tørt.

Kategorier: Ny på ski

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg