<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sauze d'Oulx - Tips fra guiderne til skiløb og natur

Udgivet af den 24-02-2021 15:52:15

Tag med på skitur med Slopetrotters guider i den lille italienske perle under radaren, Sauze d'Oulx. Lad dig inspirere til en uge på ski i Italien baseret på guidernes fifs.

Sauze d 'Oulx - lange hyggelige skovstier i smukke omgivelser.

Findes der noget bedre end at starte dagen tidligt med nyligt reparerede og mennesketomme pister? Hvis dit svar er nej, er der ikke meget, der forhindrer dig i tage til den smukke perle Sauze d 'Oulx i Italien.

Her har du et område med dejlige lange skovpister, der af og til afbrydes af en olympisk pist. Et område med stor adgang til røde nedfarter samt nogle blå og endda sorte nedfarter.

Sauze_lift-3

Lange skovpister

Pisterne i Sauze d 'Oulx er hovedsageligt kendetegnet ved en masse skov ved siden af pisterne, hvilket også bidrager til god sigtbarhed på pisterne på snedækkede og tågede dage. En tur fra toppen og helt ned til landsbyen kan give selv den mest erfarne skiløber mælkesyre i benene, alene på grund af pisternes længde.

Området er kendt for sine lange skovpister og smukke omgivelser. Da Sauze d 'Oulx ikke er særlig kendt af andre end de lokale og italienerne generelt, er der næsten ingen mennesker på pisterne i hverdagene, da stedet endnu ikke er fyldt med turister.

Med sin perfekte placering er det let at komme længere ud i systemet, der inkluderer hele 400 km pister, hvor området hovedsageligt er kendetegnet ved røde nedfarter. Når du begynder at tænke på at dagen er ved at slutte, har du kun en lift fra systemets knudepunkt, Fraitive, som du skal fange før kl. 16. Det giver en masse vidunderlig tid til at få mest muligt ud af dagen.

God hældning på nedfarter og dejlig off-piste - Via Lattea

Sauze d 'Oulx er en del af et større skiområde kaldet Via Lattea. Området består af Sauze d'Oulx, Sansicario, Sestriere, Cesana, Claviere og sidst men ikke mindst Montgenèvre i Frankrig. I alt er der 400 pistekilometer, hvoraf 220 er røde. Derfor er Via Lattea-området hovedsageligt besøgt af erfarne skiløbere.

Fra toppen kan du nemt krydse til Sestriere og det område i udkanten af området kaldet Borgata. Her finder du Via Latteas højeste skiløb og områdets højeste top på 2.823 meter over havets overflade.

For at komme helt op på toppen skal du rejse den sidste bid med tallerkenliften La Motta. En tur, der kun anbefales til erfarne skiløbere, da turen indeholder en ganske stejl tur nedad med en højdeforskel på 350 m. Udsigten gør det dog det hele værd. Fra toppen starter du med piste 31, en udfordrende sort pist, der er godt præpareret hele dagen. Derefter kan du enten vælge sorte eller røde nedfarter for at fortsætte ned ad bjerget. En lang dejlig tur, hvor mælkesyre i lårene er noget, der er sikkerhed for.

Sauze_offpist

Montgenèvre

Hvorfor ikke drage fordel af at bruge hele dit liftkort og komme over til den franske side af systemet? Et 6-dages liftkort inkluderer en dag i det franske Montgenèvre.

Dette er et dejligt område, der i sig selv byder på ca. 110 km pister og skiløb på to sider af landsbyen. Hvis du går helt op i lift 95, har du muligheden for at stå lige på grænsen mellem Frankrig og Italien.

En udflugt til dette område tager mellem 1,5 timer og 2,5 timer afhængigt af hvor meget du står på ski. Det betyder, at du skal bruge en hel dag for at få mest muligt ud af din turen. Vi anbefaler kraftigt, at du gør dette, hvis du vil have en masse godt skiløb og på samme tid prøve noget fantastisk off-piste!

Sauzedoulx pist

Liftsystemet i Sauze d 'Oulx

Der er to lifter i Sauze d 'Oulx, der afgår helt nede fra landsbyen. Den første og mest efterspurgte kaldes Clotes. Da Clotes-liften maksimalt er 5 minutters gang fra det lokale torv "Piazza Assietta", bruger mange den. Herfra kan du derefter hoppe direkte med en anden lift for at komme til de højereliggende pister.

Den anden lift fra byen kaldes Sportinia. Denne lift er placeret lidt længere op ad bjerget end Clotes, og bruges hovedsageligt af dem, der bor højere oppe i landsbyen. Fordelen med Sportinia-liften er, at ikke mange mennesker bruger den om morgenen, fordi de hellere vil bruge Clotes-liften.

Derfor er der sjældent en kø til Sportinia-liften, så hvis du vil komme hurtigere til pisterne, er det et godt tip at tage denne lift. .

Så det er en god idé at besøge Sauze d’Oulx, hvis du vil have god plads på nedfarterne!

De bedste snehilsener fra Slopetrotter-guiderne i Sauze d'Oulx, sæson 2018-19.

Er du klar til at pakke kufferten på vej til Sauze d'Oulx?


 
Læs mere: Skiferie i Italien

Læs mere: Slopetrotters guideservice i Alperne

Kategorier: Italien, Sauze d'Oulx, Alperne, Good-to-know, Skiløb, Insider, Off-piste

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg