<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Schladming - Tips fra guiderne til skiløb og natur

Udgivet af den 24-02-2021 15:17:27

Læn dig tilbage og lad dig føre hen af denne opskrift på en uge på ski baseret på guidernes fifs.

Selvom Schladming ikke er det største skiområde i Østrig, er der rig mulighed for at få den bedste skiferie og fart over feltet.

Du kan eksempelvis tage til Dachstein Gletcher i 2700 meters højde, hvor der er mulighed for en smuk udsigt ud over bjergene.

Samtidig er der også mulighed for at stå på ski på de fire sammenhængende bjerge: Hauser Kaibling, Planai, Huchwurtzen og Reiteralm.

blogg15(13)

Følg med her, og se mit forslag til en uge med fantastisk skiløb i Schladming:

SØNDAG

Det er første dag på ski, og oftest har man brug for at få gang i benene. På Hauser Kaibling finder man mange superbrede blå og røde pister. Derfor synes jeg, at en dejlig dag på Hauser Kaibling er den bedste måde at få varmet benene op med skiløb for alle niveauer.

Frokosten kan nydes på Krumholts Hütte, som serverer dejlig østrigsk mad og god lokal Schladminger-øl, der brygges i byen.

MANDAG

Nu er benene er blevet varme fra i går, og du har nu fundet balancen på skiene igen. Mandag er i hvert fald den dag, hvor mine sving begynder at blive flotte og mine støvler sidder som de skal!

Turen går derfor til Huchwurtzen, hvor der er lange og brede røde pister. Min favorit er pist nr. 41, som ligger lidt gemt, men virkelig er en tur værd!

Frokosten nydes på Taurenalm hvor bjergenes bedste pizza findes og de sprøde dejlige haussalater.

Til eftermiddag holder man stop igen på Taurenalm i bunden af Huchwurtzen, da man kan få Schladmings bedste varme kakao. Er vejret godt, har de en skøn terrasse, hvor du kan nyde solen på.

TIRSDAG

Efter at have stået på ski på to ud af fire bjerge, synes jeg at man skal køre til bjerget længst ude til højre på pistekortet: Reiteralm.

Reiteralm er det bjerg der findes færrest mennesker på, og hvor mange professionelle fra nærområdet træner alpint skiløb. Naturen er helt fantastisk, og der er rig mulighed for at køre lange fede tur på lige præcis dette bjerg. På Reiteralm er min yndlingspist nr. 5 – faktisk er det min yndlingspist i hele Schladming! SÅ PRØV DET!

schladming_1_Reiteralm_lift

ONSDAG

Benene begynder at syre til, og kroppen begynder at blive rigtig træt!

Derfor går turen mod gletcheren, hvor man kan tage skiene med i tasken, nyde den smukke udsigt over hængebroen, som jeg bestemt ikke synes at man skal gå glip af! Der findes også et ispalads med nogle meget smukke is-skulpturer.

TORSDAG

Så begynder skiferien lige så stille og gå på hæld, og der skal igen fart over feltet! Den værste syre i benene har lagt sig, og det er derfor tid til at køre lidt off-piste.

Jeg vil anbefale at hyre en off-piste-guide, der tager dig med ud over kanten, så adrenalinen pumpes rundt i kroppen. De er lokale og kender til de fedeste steder og hjørner, som ingen andre gør det.

schladming-9

FREDAG

Så er det sidste skidag. Øv…

Derfor skal dagen bruges på dine yndlingspister, som du har fundet gennem uges løb. Vi skal nyde de sidste kilometer i benene og slutte af med en dejlig varm glühwein og verdens bedste kaisersmarrn på Schladminger Hütte på toppen af Planai.

Den allerbedste måde at slutte det hele af på er at køre hele vejen ned til bunden som den sidste tur her i Schladming. Der får du nemlig lov til at køre ned ad VM-pisten, som er den sorte pist. Den bruges til Night Race og blev brugt til alpint VM, som havde Schladming som vært i 2015. Så kan du også skrive den på CV’et.

Det var mine bedste tips til en uge i Schladming.

Jeg håber at det har givet dig lyst til at komme herned!

De bedste snehilsener Julie.

Har du allerede pakket kufferten på vej til Schladming?


 

Kategorier: Schladming, Alperne, Good-to-know, Skiløb, Insider, Østrig

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg