Sestriere - Tips fra guiderne

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 21-11-2019 13:26:54

Tag med på tur med Slopetrotters guider i den italienske perle, Sestriere. Lad dig inspirere til en uge på ski i Sestriere baseret på guidernes fifs.

Sestriere er en mindre italiensk alpe-landsby beliggende nordvest for Torino nær grænsen til de franske Alper.

Der er ikke mange resort-konceptbyggede skibyer i Italien, men Sestriere er en af dem. Byen blev grundlagt i 1930'erne på initiativ af Giovanni Agnelli, manden bag bilmærket FIAT.

slope-guider-sestriere

Sestrieres kendetegn blev hurtigt det ikoniske cylinderformede hoteltårn, der gennem årene også har fået et mindre hvidt og et større rødt "søstertårn". 

I 2006 var Sestriere en af tre værtsbyer til vinter-OL i Italien. I forbindelse med OL blev der bygget et futuristisk center, hotel- og lejlighedskompleks i centrum nær skråningerne (målområdet) og liften.

LÆS MERE OM SESTRIERE HER

Udforsk det italienske

Hvis du vil maksimere din skiferie i Alperne, er Sestriere det indlysende valg. Som et af seks områder i det italiensk-franske skiområde Via Lattea, "Mælkevejen" på italiensk, er der i alt 400 km pister og meget at opleve både i og uden for Sestrieres skisystem og by.

Hver uge tager vi vores gæster med på en piste-tur i de nærliggende områder Sauze d'Oulx og Sansicario, hvor vi ser de dejlige, brede skråninger og smukke udsigter, der let nås ved at tage gondolliften til den anden side af bjerget.

I Sansicaro kan du udfordre din udholdenhed på de lange røde pister, såsom Olimpica-pisten, der strækker sig fra top til bund af området.

Skiløb i Sauze d 'Oulx er kendetegnet ved, hvordan skovene smukt indrammer pisterne. Pisterne er normalt ikke så stejle som i Sestriere, hvilket i kombination med de tætte skove giver en idyllisk fornemmelse, når man suser ned ad pisterne.

Lov mig en ting. Gå ikke glip af 2000-pisten, hvis du er på vej til Sauze. Det er en super flot og lang piste, hvor du virkelig kan få rigtig god carving-løb.

LÆS MERE OM SAUZE D'OULX HER

sauze-1

Fransk visit

Hver uge foretager vi også en dagstur til den franske del af Vialattea, nemlig Montgenèvre.

Her lader vi vores gæster opleve en absolut fantastisk udsigt, og fra toppen af liftsystemet kan de faktisk se helt tilbage til Sestriere og de ikoniske hoteltårne, jeg nævnte tidligere.

Montgenèvre er det største af de seks skiområder i Via Lattea, og området er delt på begge sider af Montgenèvres landsby.

Der er inkluderet en dags skiløb i Montgenevre med et liftkort på seks dage eller mere, hvilket gør det oplagt til at tage denne heldags tur til det franske, og prøve den ene side om morgenen og den anden om eftermiddagen.

Sestriere-2

Ude godt, men hjemme bedst

Men det er selvfølgelig hjemme, vi nyder mest!

Sestrieres pistenetværk bærer tydeligt præg af at være et konkurrenceområde, hvilket afspejles i det faktum, at skråningerne er godt præparerede og absolut perfekte til carving-entusiasten!

I Borgata-området finder du de absolut bedste skråninger ifølge os guider. Især piste nummer 9, som er en lang rød nedfart.  Ud over virkelig godt skiløb kan du også nyde udsigten fra Via Latteas højeste punkt på vej til toppen af Monte Motta, hvor du kan se ud over de sneklædte bjerge og hele landsbyen Sestriere.

Hele Via Lattea er et skisparadis for dem, der elsker carving. Men der er også et paradis uden for pisten. Der er omkring 1000 km off-piste at udforske. Det gøres bedst ved hjælp af en trænet off-piste-guide.

Hvis du virkelig ønsker at tage en skitur til det højeste niveau, synes jeg, du skal prøve Heliskiing. Når der er tilstrækkelig sne, kan du tage en helikopter og lade dig droppe af på toppen af bjerget for at stå på ski hele vejen ned. Det er en oplevelse, du ikke vil glemme.

Vi håber at se dig snart i Sestriere, så du kan få en chance for at opleve Sestriere og omegn.

Føler du dig inspireret til en skiferie til Sestriere?

LÆS MERE OM SESTRIERE HER
 
Læs mere: Skiferie i Italien

Læs mere: Slopetrotters guideservice i Alperne

Kategorier: Insider, Good-to-know, Italien, Skiløb, Frankrig, Sauze d'Oulx, Alperne, Sestriere