<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Top 5: De mest udfordrende skiområder i Alperne

Udgivet af den 24-02-2021 15:07:56

Skal der være smæk på, og foretrækker du når skiløbet er stejlt, puklet, rødt, sort eller i dyb urørt sne? 

Så skal du vende skiene sydpå! 

Her får du nemlig masser af udfordringer, som kan give selv den mest rutinerede skiløber høj puls eller sved på panden.

Læs med her og se de fem mest udfordrende skiområder i Alperne. 

Cervinia Offpiste Slopetrotter


1. Cervinia - Italien

Italiens højest beliggende destination, der med skiløb i op til 3.883 meter over havet er sikker på at levere sne hele sæsonen.

I Cervinia får du hele 157 kilometers skiløb med en majoritet af røde og sorte pister. Her er der udfordringer til alle typer skiløbere - uanset om du vil have godt med sved på panden eller bare lidt ekstra action på skiferien.  

Italienerne er vilde med off-piste, og den dybe sne er nemt tilgængelig over hele området i Cervinia.

Det fede er, at du kan opgradere liftkortet til at indbefatte naboområdet Zermatt i Schweiz, og her er der masser af lækre udfordringer for dem, der elsker høj puls. I Zermatt får du mere end 200 kilometer oven i hatten.

Vores anbefaling:

Tag turen op til Matterhorns højderyg, Plateau Rosa, og nyd den fabelagtige og storslåede udsigt inden du vender skiene ned ad verdens længste piste på 22 kilometer. Vi garanterer dig, at turen fra toppen og i bund virkelig giver syre i benene - specielt hvis du tager den uden pause. 

 

Sestriere-10

 

2. Sestriere - Italien

Med byens beliggenhed i 2.000 meters højde er Sestriere en snesikker destination. Her får du skiløb op til 2.823 meter og adgang til 400 pistekilometer, hvor de 220 er røde og 85 sorte, så her er rigeligt at tage fat på for den rutinerede skiløber.

Sestriere er del af det enorme Via Lattea-netværk, der giver dig skiløb i Sauze d'Oulx. Men også til franske Montgenevre, som du kan opgradere liftkortet til at indbefatte.

Vores anbefaling:

Sestriere har tre pister, hvor puklerne regerer, og her får den opkørte sne lov til blive til de fedeste store buler! Så hvis du vil afprøve dine leds smidighed, så er det i Sestriere, der sker!

 

Helikopter ski Slopetrotter


3. Saalbach-Hinterglemm - Østrig

Udover sublim afterski, så finder du også masser af fedt og udfordrende skiløb i Saalbach i Østrig

Området er især kendt for sine World Cup-pister, der hvert år byder verdenseliten velkommen, når de konkurrerer i disciplinerne styrtløb og slalom. 

Hvis du derimod er mere til dyb powderså skal du tage en tur over til FieberbrunnHer finder du rigtig rigtig god offpiste! Faktisk er den så god, at området som den eneste østrigske destination har været vært ved Freeride World Touren. 

Vores anbefaling:

På den sorte Nordabfahrt (1) ved liften Schattberg Express og World Cup-nedfarten ved Zwölferkogel-liften er der sikkerhed for at dine lårmuskler får varmen. Det er dog værd at bemærke, at begge pister kan være isede, hvis ikke der har været snefald et stykke tid. Men den tager du jo i stiv arm, ikke?

 

Ischgl Snowpark Slopetrotter

 

4. Ischgl - Østrig

I Ischgl er over 90% af skiløbet over 2.000 meters højde, hvilket giver dig helt fantastiske offpiste muligheder i lækker solskin. 

Specielt off-pisteturen fra Ischgl til Kappl og videre til St. Anton er helt fantastisk! Her anbefales det dog, at du har lokal bjergguide med. 

Hvis du er vild med at teste grænserne af på ski eller snowboard, så skal du tage forbi den store snowpark. Her bliver der hvert år afholdt World-Cup arrangementer for snowboardere og freestylere.

Vores anbefaling:

Tag lift C5 op til Greitspitze og snup den sorte 14a "Lange Wand". Den er 1,8 kilometer lang og højdeforskellen er 633 meter. Med en hældning på mere end 70% er denne den stejleste nedfart i Ischgl. God tur!


 

Soelden Freeride Slopetrotter

 

5. Sölden - Østrig

Store højder, gletsjere og legendarisk off piste-skiløb er bare nogle af de ord, som beskriver Sölden

I Sölden får du ganske enkelt alt samlet på et sted. Uanset om du søger stejle nedfarter, porte, offpiste, pukler, langsomt, hurtigt eller svært skiløb, så finder du det her. 

Specielt turen til The Big 3, som er Söldens højeste toppe, er noget helt specielt. Herfra er nedkørslerne lange, sjove og udfordrende - helt perfekte til at få pulsen op.

Vores anbefaling:

World Cup pisten nummer 31 ved Rettenbach-gletsjeren med lift E61 er 1 kioomter lang med et fald på 300 meter. Her får lårbasserne godt med mælkesyre. Vi elsker det!

Så hvad siger du? Er du klar til nye udfordringer i Alperne? 

Kategorier: Cervinia, Ischgl, Italien, Sestriere, Skiløb, Sölden, Off-piste, Østrig, Powder

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg