<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Wagrain - Tips fra guiderne til skiløb og natur

Udgivet af den 24-02-2021 15:44:46

inspirere til en uge på ski i østrigske Wagrain baseret på guidernes fifs.

I Salzburgerverband ligger det populære, topmoderne og ikke mindst hyggelige skiområde Wagrain.

Området er let at komme til med blot 9 km fra motorvejsafkørslen i Flachau og en times kørsel fra Salzburg lufthavn.

Wagrain-sne-paradis-1

Byen

Byen består af en øvre og en nedre del, Markt og Kirchboden. Markt danner ramme for byens centrum og hovedgade, og det er her du finder de fleste spisesteder og indkøbsmuligheder, hertil en bager og slagter.

Kører man få 100 meter op ad bjerget komme man til Kirchboden, hvor et af byens store liftsystemer og det populære after-ski-sted Kuhstall ligger. De to byområder ligger i gåafstand fra hinanden, men er også forbundet med en skibus som kører i 10 minutters-intervaller i løbet af dagen, samt til områdets øvrige stoppesteder.

Skiløb

Wagrain er en del af Snow Space Salzburg, som består af skiområderne Flachau, Alpendorf og Wagrain.

Her finder du 120 kilometer velpræparerede pister, med et overtal af lange brede blå og røde pister. Her finder du blandt andet dansker-bakken, som er en bred blå pist, som strækker sig fra toppen af Grafenberg til bunden af Wagrain. Denne pist er især populær til undervisning og til at finpudse teknikken, men også til at nyde dagens mange soltimer på en af de mange restauranter.

Wagrain ligger mellem de to skiområder Flachau og Alpendorf, og hænger sammen med G-Link, som er en stor gondol der strækker sig mellem Wagrains to bjergsider. Udover at blive fragtet fra den ene bjergside til den anden, kan man også opleve den fantastiske udsigt over Wagrain.

I Alpendorf er at finde de lidt kortere blå pister og en masse sjove aktiviteter for børnene, mens man i Flachau kan komme på de lidt længere og mere udfordrende røde pister. Området er yderest attraktivt for begyndere og familier med børn, men også den erfarne skiløber kan udfordres. Og har man lyst til mere skiløb, kan man på under 10 minutter med skibus komme til skiområdet Kleinarl. Her har man mulighed for at stå på ski i både Kleinarl, Flachauwinkel og Zauchensee.

Uden for skiløbet

Udover skiløb på de velpræparerede pister har man også mulighed for at blive vist rundt og komme på tur i off-pisten med kompetente bjergguider. Har man brug for et ekstra sus i maven, kan man her besøge en af Salzburgs bedste funparker, Absolut Park.

Parken ligger i Kleinarl 10 minutters kørsel fra Wagrain. Hvis dette ikke er nok, og man ønsker mere luft under skiene, er der mulighed for paraglidning med Østrigs smukkeste udsigt.

Pauserne

Har du brug for en pause fra skiløbet, kan man besøge en af de mange hyggelige østrigske hytter langs pisterne, nyde en kop varm chokolade eller en kold  Weissbeer, med udsigt over Alperne.  

Skal pausen være uden skistøvler på, kan man i byens centrum også besøge en af de hyggelige cafeer til kaffe eller tage på after-ski med støvle dans.  

Som en god ende på dagen kan man hoppe ned til en dukkert i Wagrains vandland, Wasserwelt. Her kan du sidde i den opvarmede udendørs pool og se ud over bjergene.  

Alt i alt har Wagrain meget at tilbyde for dem, der elsker at stå på ski, høj komfort og smuk natur.

De bedste snehilsener fra Slopetrotter-guiderne i Wagrain, sæson 2018-19.

Er du klar til at pakke kufferten på vej til Wagrain?


 

Kategorier: Wagrain, Alperne, Good-to-know, Skiløb, Insider, Østrig

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg