<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Til dig fra skiguiden: Disse 5 steder SKAL du besøge, når du er i Canazei

Udgivet af den 24-02-2021 15:48:23

Canazei er en af vores mest populære destinationer og forståeligt nok! Med et skiområde på mere end 1.220 km pister, er destinationen populær blandt skiløbere! 

Men Canazei er faktisk meget mere end “bare” 1.220 km pister.

Derfor har jeg spurgt tidligere skiguider, hvad der er must-see for skiferien i Canazei. Der var mange gode bud, men 5 oplevelser gik igen:

1. Verdens mest kendte skitur, Sella Ronda

Sella Ronda er en cirkulær skitur, som går rundt om det imponerende Sella-massiv. Turen er næsten 40 km lang og er perfekt til en dagstur.

Når du tager turen, har du to valgmuligheder: Du kan tage den orange rute, der er ca. 23,1 km lang, eller den grønne, som er ca. 22,9 km lang.

Uanset hvilken tur, du vælger, er det fedt skiløb og perfekt til dagsturen. 

Vil du vide mere om Sella Ronda? Læs mere her og opdag verdens mest kendte dagstur.

canazei-blog-1

2. Udsigten fra Marmolada

… også kendt som Dronningen af Dolomitterne. Hendes majestæt byder dig velkommen til et landskab, som vil tage pusten fra dig!

Marmolada er SuperSki Dolomiti’s højeste punkt med 3.342 meter over havets overflade, og på en solrig dag med klar himmel er udsigten herfra noget helt specielt! Uanset hvordan du vrider dig og drejer dig, bliver du overrasket af nye alpetoppe, som rejser sig fra marken.

Marmolada har også skisystemets eneste gletsjer og længste pist på 13 km!

Billedet kan vise dig lidt, men du er nødt til at se det i virkeligheden:

canazei-blog-2-marmolada

3. Overnatning på Lagazoui

En nat på Lagazoui er en oplevelse udover det sædvanlige. Foruden at du sover i en rifugio (en type bjerghytte) i 2.850 meters højde, finder du også Dolomitternes højest beliggende udendørs sauna!

Om aftenen kan du nyde solnedgangen, når solen gå langsomt ned bag de snedækkede tinder og giver plads til natten og alle dens stjerner.

Vidste du at en overnatning på Lagazuoi indgår i vores 5-dages skisafari? Læs mere om vores 5 dages skisafari i Canazei hér.

canazei-blog-3-lagazuoi

4. Maden og atmosfæren på Osteria La Montanara

Et restaurantbesøg på Osteria La Montanara er en anderledes oplevelse, som føles oprigtig og ægte. Du vil opleve en helt unik stemning, og en jordnær indretning. Begge dele bidrager til en oplevelse af et meget afslappet restaurantbesøg.

Maden er lavet med sjæl, og det både mærkes og smages! Her får du nemlig serveret mad af verdensklasse af engagerede og dygtige tjenere.

Gør dine smagsløg en tjeneste og tag forbi Osteria La Montanara! 

canazei-blog-4-Osteria-Montara

5. SuperSki Dolomitis bedste afstikkere: Alba & Pozza Di Fassa

Efter Sella Ronda vil du måske gerne udforske lidt mere udfordrende pister.

Fra Canazei har du nem adgang til en rigtig god afstikker, som tager dig fra Sella Ronda og ud i et område som er mindre kendt: Alba og Pozza Di Fassa.

Længst nede i venstre kant af pistekortet kan du se Alba, som leder dig til Pozza Di Fassa. Her er der hovedsageligt røde pister, som holder sig langt ind på eftermiddagen, hvilket er den største fordel - her er der nemlig ikke lige så mange mennekser på pisterne.

Så, sæt en dag af til Alba og Pozza Di Fassa - og se alle sider af SuperSki Dolomiti.

Canazei-pistekort-2-Alba-Pazzo

Som sagt er Canazei en del af verdens største skisystem - og meget mere end "bare" det… Og helt klart et besøg værd, hvis du sætter pris på godt skiløb!

Du kan betragte det som en stor anbefaling herfra: både fra mig, og mine kollegaer Jonas og Marie, der begge har været skiguider i Canazei.


Life is better on the Slopes...
/Slopetrotter Skitours


Psst…
Et lille bonus-tip fra guiden til dig, der skal på ski i Canazei: Besøg skiområdet Arabba inden kl. 12 for at have de præparerede pister helt for dig selv!


LÆS MERE: Skiferien til Canazei
LÆS MERE: De bedste afterski-steder i Canazei

Kategorier: Italien

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg