<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

På ski med børn: vejen til en god familie skiferie

Udgivet af den 24-02-2021 15:37:57

For det første kan jeg slet ikke understrege nok, hvor fantastisk en familie-ferie det er, at tage afsted på ski med børn.

Så er du stadig i tvivl… Tag afsted! Husk forholdsreglerne og følg nedenstående tips, så er I garanteret en god ferie sammen. Og forhåbentlig mange års glade skiferier.

Jeg har samlet det i seks sektioner:

  1. Første gang dit barn skal stå på ski
  2. Skiskole eller ej?
  3. Valg af destination: Gå efter de børnevenlige
  4. Aktiviteter og underholdning til børnene uden for pisten
  5. Tøj og skiudstyr
  6. Tips på selve skituren: Husk snacks og Ipad!

Håber det kan bruges! 

1. Første gang dit barn skal stå på ski

Lad mig starte med at besvare spørgsmålet som mange forældre med små børn stiller: Hvornår kan jeg lære mit barn at stå på ski?

Vi anbefaler at dit barn er min. 3 år, så muskelstyrken og koordinationsevnen er udviklet nok.

Prøv at tage skiudstyr og tøj på inden i går på pisten - fx hjemmefra eller på hotellet. På den måde vil dit barn føle sig mere tryg ved udstyret, når i står på pisterne. (det gælder selvfølgelig primært hvis det er et yngre barn - jeg tror ikke din teenagesøn har det samme behov...)

Hvis det er første gang på ski skal du virkelig også tænke over de kommende 4. punkter, hvor især skiskole og selve destinationen spiller ind.

første-gang-på-ski

2. Skiskole eller ej?

Især hvis du er øvet skiløber, forstår jeg hvis du tænker: “det kan jeg da sagtens selv lære mit barn selv! Det behøver jeg ikke bruge penge på. “

MEN... Tænk på det som dit barns skolegang. Du kunne godt lære ham/hende at regne eller tale engelsk, men en professionel gør det bare bedre, synes du ikke?

Derudover er det godt for barnet at være på et hold med andre børn af samme alder. Det hjælper både for indlæringen også har dit barn det simpelthen sjovere.

Og faktisk er det bedre for barnet, hvis du ikke er med. Børn tør tit prøve sine grænser mere af, hvis mor eller far ikke kigger på!

Men det kræver at de er trygge ved situationen, og der kan du hjælpe. Prøv fx at tage ud på en flad mark, giv dit barn ski på og lad ham/hende holde fast i skistaven mens du trækker. Hvis dit barn er meget utryg her anbefaler vi privatundervisning i stedet for gruppe.


Også nævner vi ikke alt for højt dét, jeg ved du tænker… At du og din partner kan hygge jer med offpiste / røde pister og lidt forældre-tid mens børnene er på skiskole… Ikk’? 

skiskole(3)

3. Valg af destination: Gå efter de børnevenlige

Det lyder måske åbenlyst, men der er mere i dét end som så. For du skal både tænke over skiområdet; fx størrelse, antal børnebakker & blå pister, og desuden afstand fra hotel til skilift, selve byen og meget mere.

Med andre ord: gør jer selv den tjeneste at vælge en af de oplagte. Der er en grund til at vi fx altid sender børnefamilier til Passo Tonale, Livigno & Wagrain.

Her har tusindvis af børnefamilier før jer nemlig været afsted, og med god grund. Her får du den gode kombination af et overskueligt skiområde, mange gode begynder-bakker, en børnevenlig by og endda underholdning til børnene...

4. Underholdning til børnene uden for pisten

Jovist, skiløbet er i centrum. Men hvad nu hvis dit barn vågner en morgen og NÆGTER at tage skiene på? Eller hvis I starter skidagen tidligt og allerede er tilbage ved frokosttid? Skal I så bare sidde på hotelværelset resten af dagen?

Nej, vel?

Derfor anbefaler vi også at gå efter byer, hvor I kan finde underholdning til de små uden for pisterne.

Fx er der et stort Aqualand i Livigno, hvor I både finder pools til børn i alle aldre, vandrutsjebaner til forskellige niveauer af modighed og et wellness-område til de voksne… Og du kan finde tilsvarende i bl.a. Wagrain. 

Aqualand-Livigno-sjov-uden-for-pisten

5. Tøj og skiudstyr

Tøj:
Det er super vigtigt at dit barn holder varmen, når I er på ski. For som du ved, er varme led og muskler er mere resistente mod skader.

Tænk lag på lag, når du klæder dit barn på. Det inderste lag skal selvfølgelig være undertøj, gerne langt, og de andre lag må gerne indeholde et fleece-lag.

Det yderste lag skal bestå af termobukser og en jakke uden hætte, så dit barn ikke kan sidde fast i noget. Det er også vigtigt, at I har et par ordentlige vanter - gerne med et par fingervanter indenunder. Og selvfølgelig en elefanthue!

Skiudstyr:
Ift. skiudstyr kan I sagtens leje, særligt hvis det er første gang I skal afsted. Men tager I afsted en gang om året, kan I overveje at købe selv.

Børn bruger oftest ikke stave før de er 5-6 år, fordi de er i vejen for dem, så køb kun disse hvis dit barn er ældre.

Men en god investering uanset om du har købt eller lejet udstyr, er en god hjelm og et par gode skibriller, som ikke går tabt igen.

Skitøj-skiudstyr-barn

6. Tips på selve skituren: Husk snacks og Ipad!

Snacks er altafgørende. Du kender det. I er på vej et sted hen, eller har planlagt en dag på legepladsen (eller et andet sted tilpas langt fra kiosk eller supermarked…) og så kommer den: “Jeg er sulten”

Det er næsten ligemeget om dit barn er 3 eller en teenage-dreng på 15. Har jeg ret?

Det var den åbenlyse. Dernæst er det vigtigt lige at vide at der er et direkte link mellem dit barns blodsukker-niveau og indlæringen.

Så skal dit barn stå på ski og have koncentration til at lære og blive bedre, er det godt at have et stabilt blodsukker.

Andre tips, vores gæster har haft rigtigt gode oplevelser med er fx at have bedsteforældrene med på turen, eller rejse med en anden familie med børn af samme alder.

Det var mine 6 tips til en god familie skiferie!

Har du andre gode tips og erfaringer fra skiferien med børn? Del dem gerne.

Vil du læse mere, kan du bl.a. læse mit blogindlæg om skiferie i Passo Tonale, som er en oplagt destination for jer, der rejser med børn.


De bedste hilsner,
Claudia
Slopetrotter Skitours


Life is better on the Slopes...

Kategorier: Ski med børn

Slopetrotters blog om skiløb

Hos os handler det om skiløb, oplevelser på ski og så ellers lidt mere om skiløb. Vi elsker når støvlerne klikker sig fast på skiene og når sneen knirker. Vi får sus i maven lige inden det går nedad i brede sving, i foroverbøjet æggestilling eller i lettere tilbagelænet stil på off-pisten. Her på bloggen kan du læse om skiløb som vi elsker det. 

Har du en god idé til en historie, der kan glæde andre skiløbere, er du meget velkommen til at skrive til os på: slopetrotter@slopetrotter.dk 

    Seneste blogindlæg